Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Τουρκικά ΜΜΕ: Η χωροφυλακή έκανε φύλο και φτερό το κινητό του Έλληνα αστυνομικού που συνελήφθη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς είναι ο Μανώλης Βαλασούδης που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης (ΑΤ Φερών κατά ελληνικές πληροφορίες) και ο οποίος πήγε στην Αδριανούπολη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, συνοδευόμενος από την κοπέλα του.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το τουρκικό πρακτορείο DHA (του ομίλου Demiroren που έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια Ερντογάν), το οποίο επικαλούνται όλα τα υπόλοιπα τουρκικά ΜΜΕ, ο Βαλασούδης, «ο οποίος ήρθε από την Ελλάδα στην Αδριανούπολη με την τουρίστρια φίλη του, συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία ότι εισήλθε σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη».

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ των Τούρκων: «Διαπιστώθηκε ότι ο Έλληνας, που ταξίδευε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Ντοϊράν, που βρίσκεται κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οδηγήθηκε μαζί με την κοπέλα του στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν. Στο πλαίσιο της έρευνας που κίνησε η Γενική Εισαγγελία της περιοχής, εξετάστηκαν τα κινητά τηλέφωνα και ο εξοπλισμός του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας του. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη».

Μέσω του ελληνικού Προξενείου στην Αδριανούπολη, αλλά και αυτού της Κωνσταντινούπολης, η Ελλάδα προσπαθεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με το evros-news.gr το οικογενειακό του περιβάλλον του αστυνομικού υποστηρίζει ότι κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις. Να σημειώσουμε ότι οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί, για να περάσουν στην Τουρκία θα πρέπει να ζητήσει και να λάβει ειδική άδεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ