Νέα πανωλεθρία του Κυριάκου με ξένη δημοσιογράφο – Η Κριστιάν Αμανπούρ τον έβαλε στη θέση του με ένα γράφημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέλω να δείξω ένα γράφημα γιατί είπατε ότι τα στατιστικά σας είναι παρόμοια με τους γείτονές σας στην Ευρώπη. Δε ξέρω τι εννοείτε με γείτονες αλλά στην Πορτογαλία το 81,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

https://twitter.com/marka2_/status/1467954174126088193?s=21

Με αυτά τα λόγια η Κριστιάν Αμανπούρ τσακισε τον Μητσοτακη ενω συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει γιατί ο ελληνας πρωθυπουργός χρειάστηκε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών.

55B997F8 E4DC 4CD4 ACBA FD995C001B99

Στον πίνακα μετά την Πορτογαλία ακολουθούσε Ισπανία (74%), Ιταλία (73,3%), Γαλλία (70%) και Ελλάδα (62,4%).

«Οι 9/10 θανάτους από κορωνοϊό είναι άνω των 60 ετών. 7/10 διασωληνωμένοι είναι άνω των 60 ετών. 8/10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Γιατί αργήσατε να πάρετε αυτή την απόφαση; Θα μπορούσατε να την πάρετε νωρίτερα;» ανέφερε η Κριστιάν Αμανπούρ.

Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα στατιστικά δεν είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που βλέπετε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων. Αν μιλήσετε με οποιονδήποτε συνάδελφό μου θα σας πει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που καταλήγουν σε ΜΕΘ και δυστυχώς πεθαίνουν».

Ωστόσο η Κριστιάν Αμανπούρ επανήλθε και δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πώς τα πάει η χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες. Η δημοσιογράφος ήταν αρκετά προετοιμασμένη και έδειξε ένα γράφημα στο οποίο η Ελλάδα ήταν ουραγός στους εμβολιασμούς μεταξύ πέντε χωρών

«Θέλω να δείξω ένα γράφημα γιατί είπατε ότι τα στατιστικά σας είναι παρόμοια με τους γείτονές σας στην Ευρώπη. Δε ξέρω τι εννοείτε με γείτονες αλλά στην Πορτογαλία το 81,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο» σημείωσε η Κριστιάν Αμανπούρ και συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Στον πίνακα μετά την Πορτογαλία ακολουθούσε Ισπανία (74%), Ιταλία (73,3%), Γαλλία (70%) και Ελλάδα (62,4%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ