Ρεζιλίκι με την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στη Νάξο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλού είναι η ρακέτα, αλλού η μπασκέτα, και πιο συγκεκριμένα, σε παντελώς άσχετο σημείο από εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται κανονικά.

Ο Αθλητικός Σύλλογος του νησιού, μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει με χιούμορ «στον ΑΠ.Α.Σ θα σας μάθουμε να βάζετε και σε αυτό το καλάθι… Εγγραφές καθημερινά!»

Το «αστείο» της υπόθεσης, είναι πως το έργο, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, εντάσσεται στον Φιλόδημο ΙΙ, το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των δήμων από το ΥΠΕΣ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, όπως γράφουν τα τοπικά ΜΜΕ, να αντιδράσουν έντονα οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, στην περιοχή της Κωμιακής, όπου βρίσκεται το… τυχερό σχολείο, λέγοντας ότι το έργο έγινε με προχειρότητα και ανευθυνότητα και κανείς δεν το σταμάτησε όταν το είδε.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση που υπογράφει η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με τίτλο «Για την ανευθυνότητα και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών», έχει ως εξής:

«Η δημοτική αρχή απέδειξε για μία ακόμη φορά το πόσο πρόχειρα και ανεύθυνα αντιμετωπίζει την ασφαλή πρόσβαση των νέων στον αθλητισμό, με την παρέμβαση της στο χώρο άθλησης του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου Κωμιακής.

Την ίδια ώρα που οι νέοι του τόπου μας δεν έχουν την παραμικρή πρόσβαση σε χώρους άθλησης (αφού τα δύο γήπεδα που υπάρχουν στην Κωμιακή είναι εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα), οι παιδικές χαρές είναι ξηλωμένες από χρόνια και φυσικά ούτε λόγος για σχολικό αθλητισμό, η δημοτική αρχή προχώρησε στην κατασκευή αθλητικού χώρου μπάσκετ, ζωγραφίζοντας για μια ακόμη φορά.

Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, συνολικού προϋπολογισμού 119.500.00€ με την ονομασία “ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ”, αφού “μελετήθηκε” κρίθηκε πως δεν έχει σημασία αν η μπασκέτα βρίσκεται στην άκρη του “γηπέδου” και όχι ακριβώς στο κέντρο του όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι.

Και επίσης, πως δεν υπάρχει λόγος να ληφθεί υπόψιν η ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, κόβοντας τον προαύλιο χώρο στη μέση και δημιουργώντας σκαλοπάτι το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών καθημερινά.

Ευθύνη βέβαια σε αυτό έχει και ο πρόεδρος της κοινότητας αφού το εν λόγω “έργο” έγινε με την ανοχή του. Δεν παρενέβη, ούτε και το κατήγγειλε ως όφειλε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δυστυχώς όμως έχει αποδειχτεί τα δύο αυτά χρόνια η προχειρότητα αλλά και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος, όσο και η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου τα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση από χρόνια παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • τη δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον δήμο μας, προκειμένου οι νεολαία και συνολικά ο λαός να μπορούν να έχουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση
  • να συντηρηθούν και να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα τα μέσα, οι αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις του Δήμου, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια
  • να χρηματοδοτηθούν γενναία όλα τα σωματεία του Δήμου μας, να σταματήσουν τα χαράτσια στους αθλούμενους και στην λαϊκή οικογένεια, και να γίνεται η χρήση όλων των αθλητικών χώρων για τα σωματεία και το λαό δωρεάν

Καλούμε τους κατοίκους του τόπου μας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και σε κοινό μέτωπο με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, όλους τους φορείς να οργανώσουμε τη διεκδίκηση και τον αγώνα μας για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ