Νύχτα τρόμου για δυο ανήλικες στην Ερμού – Και η κυβέρνηση κυνηγούσε τον ηλικιωμένο ιερέα αντί να πιάνει τους βιαστές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον τρόμο βίωσαν βράδυ της Τρίτης δύο ανήλικα κορίτσια 12 και 14 ετών στην Ερμού, τα οποία ήρθαν αντιμέτωπα με τις αρρωστημένες ορέξεις δύο ανδρών.

Τα δύο κορίτσια περπατούσαν αμέριμνα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης όταν ξαφνικά τις πλησίασαν οι δράστες ηλικίας 28 ετών. Οι δύο άνδρες προσπάθησαν αρχικά να τις αποπλανήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ανήλικες άνοιξαν το βηματισμό τους και κινήθηκαν πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα έλεγαν στους άνδρες που τις καταδίωκαν να τις αφήσουν ήσυχες.

Μάταια όμως, καθώς όσο κι αν προσπαθούσαν οι κοπέλες, οι 28χρονοι όχι μόνο δεν πτοούνταν αλλά γίνονταν όλο και πιο επιθετικοί.

Πλησίασαν τις ανήλικες και τις θώπευσαν. Τα κορίτσια ηλικίας 13 και 14 ετών αντιστάθηκαν και γλίτωσαν από τα χειρότερα χάρις στην άμεση παρέμβαση ειδικών φρουρών της ομάδας Δράσης που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί αντίκρισαν τα δύο κορίτσια να κινούνται γρήγορα και κατά πόδας να τα ακολουθούν οι δράστες. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι ειδικοί φρουροί της ομάδας Δράσης επενέβησαν και αφού άκουσαν τι τους είπαν τα κορίτσια, στη συνέχεια πέρασαν χειροπέδες στους 28χρονους και τους οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου επιλήφθηκε του περιστατικού.

Οι δύο 28χρονοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Εξοργισμένη η μητέρα

«Είχα κατεβεί με την κόρη μου και την φίλη της στο Σύνταγμα χθες (07.12.2021) το απόγευμα για ψώνια. Κάποια στιγμή, άφησα τα κορίτσια να κάνουν βόλτα στις βιτρίνες και εγώ ήμουν πολύ πιο πίσω. Είχε πάρα πολύ κόσμο και αστυνομικούς» αναφέρει σε δηλώσεις της για την υπόθεση η μητέρα της 12χρονης.

«Ούτε καν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τέτοιο πράγμα. Κάποια στιγμή με κάλεσε η κόρη μου στο τηλέφωνο και μου λέει: «Μαμά, δύο άντρες μας παρενόχλησαν σεξουαλικά». Της λέω: «Τι εννοείς παιδί μου με τόσο κόσμο;» Και μου απαντάει: «Ήρθαν και μας έλεγαν «τι ωραίες είμαστε, μας ζητούσαν τον αριθμό των κινητών και μας ρωτούσαν που μένουμε».

Φρίκη..

«Στην κόρη μου, της έπιασαν τον πωπό και την αγκάλιασαν. Στην άλλη κοπέλα της έπιασαν το στήθος και την αγκάλιασαν κι εκείνη. Η δική μου μπόρεσε και τους ξεγλίστρησε και πήγε στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία εκείνη την ώρα και τους λέει ότι «είμαι με την φίλη μου και δυο άντρες μας έκαναν αυτό». Και μπόρεσαν και τους πιάσανε» αναφέρει στο newsit.gr η μητέρα της 12χρονης και συνεχίζει: «Αυτοί οι δύο δεν υποψιαστήκανε ότι η μικρή θα ενεργούσε τόσο γρήγορα. Μετά το περιστατικό, εγώ δεν έκατσα να ρωτήσω το κορίτσι μου γιατί θέλω να το ξεχάσει αυτό το περιστατικό. Η μητέρα του άλλου κοριτσιού τρελάθηκε, όπως κι εγώ γιατί είχα την 14χρονη υπ’ ευθύνη μου. Ποτέ δεν την άφηνα μόνη της την κόρη μου μέχρι τώρα που είναι 12, αλλά είπα εντάξει τόσος κόσμος και άλλα παιδάκια ήταν μόνα τους σε αυτή την ηλικία χάζευαν στις βιτρίνες. Είχε πάρα πολύ κόσμο, δεν πίστευα ότι μέσα σε τόσο κόσμο αυτά τα ζώα θα κάνουν αυτό το πράγμα».

Το περιστατικό, όπως αναφέρει η μητέρα του κοριτσιού, έγινε σε σημείο της Ερμού που βρίσκεται πολύ κοντά στο Σύνταγμα. Τα δύο κορίτσια αφού μπήκαν σε ένα κατάστημα, αποφάσισαν να πάρουν κάτι για να φάνε. Ωστόσο δεν πρόλαβαν, καθώς έπεσαν πάνω στους δύο 28χρονους.

«Τις είχα αφήσει κανά μισάωρο, άντε τρία τέταρτα, δεν ήταν πολύ και μετά όταν επικοινώνησα με την κόρη μου μέχρι να φτάσω στους αστυνομικούς έκανα 20 λεπτά. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν εάν θέλω να κάνω μήνυση. Εννοείται ότι θέλω να κάνω μήνυση, τους απάντησα. Τα παιδιά ήταν τυχερά, εγώ ήμουν κοντά και κοντά και η αστυνομία, την επόμενη φορά όμως μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδάκι μόνο του και σε πιο μεγάλη ηλικία και αυτά τα ζώα να επιτεθούν και να το βιάσουν κιόλας».

«Δεν με άφησαν να τους δω»

Στη συνέχεια η μητέρα της ανήλικης περιγράφει τι έγινε στο αστυνομικό τμήμα. «Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης για να καταθέσουν τα κορίτσια. Εγώ ζήτησα να τους δω για να τους φτύσω, αλλά δεν με άφησαν. Μόνο έδωσαν την κατάθεση τα παιδιά, τα πήρα και φύγαμε. Απ’ ό,τι έμαθα είναι Έλληνες και οι δύο και είναι πάνω από 25 χρόνων. Δεν μου έδωσαν σαφείς ηλικίες, ούτε ονόματα. Δεν με άφησαν να τους δω στο αστυνομικό τμήμα. Αλλά εγώ θα τους δω στο δικαστήριο και θα τους κάνω, κι εγώ δεν ξέρω τι μπορεί να τους κάνω εκείνη την ώρα» λέει η μητέρα της 12χρονης και συμπληρώνει: «Τα κορίτσια δεν τους ξέρουν. Ο ένας από τους δύο σαν κάτι να τους θύμιζε, σαν κάπου να τον είχαν ξαναδεί. Ίσως έτυχε να είναι Σύνταγμα γιατί εγώ με την κόρη μου κατεβαίνουμε Σύνταγμα πολλές φορές για ψώνια και βόλτα. Αυτοί οι δύο κρατήθηκαν χθες το βράδυ στο τμήμα με την διαδικασία του αυτοφώρου και θα πάνε στην Εισαγγελία. Θα πάω να πάρω ένα αντίγραφο της κατάθεσης της κόρης μου και όταν γίνει το δικαστήριο θα παρευρεθώ χωρίς δικηγόρο γιατί δεν έχω λεφτά για να πληρώνω για τα ζώα».

Ο γονιός του παιδιού που γλίτωσε χάρη στην άμεση παρέμβαση των ειδικών φρουρών της ομάδας Δέλτα, αναφέρει ότι ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το περιστατικό που συνέβη. «Έχω πάθει σοκ. Με ποιο δικαίωμα ακούμπησαν το παιδί μου. Ένα παιδί δεν μπορεί να βγει ελεύθερο έστω 10 λεπτά εδώ στην Αθήνα χωρίς εμείς οι γονείς να έχουμε το άγχος και γιατί η πολιτεία δεν κάνει κάτι, αυτά τα ζώα να τα δικάζει και να τα καταδικάζει; Όχι να τους πηγαίνουν μέσα και μετά να τους αφήνουν πάλι έξω. Γιατί σήμερα είναι το δικό μου το παιδί. Αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου το παιδί και να πάθει κάτι πολύ χειρότερο. Πρέπει όλοι να δείξουμε την ανθρώπινή μας πλευρά απέναντι στα παιδιά. Γιατί τα παιδιά εδώ στην Αθήνα είναι ζώα σε κλουβιά. Δεν τολμάμε να τα αφήσουμε ούτε δέκα λεπτά μόνα τους γιατί έξω κυκλοφορούν ανώμαλοι και κανείς δεν κάνει τίποτα. Την είχα πολύ υποψιασμένη και πολύ πονηρεμένη από μικρή την κόρη μου. Της έλεγα όταν κάποιος σε πλησιάσει ή σε ακουμπήσει στα μαλλιά σου, στο σώμα σου που δεν τον ξέρεις ή και που τον ξέρεις ακόμα, μπορεί να είναι ο παππούς σου, ο θείος σου, ο φίλος σου θα έρθεις να μου το πεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ