Συνεκπαίδευση Ελλήνων, Κυπρίων και Αρμένιων κομάντο στη Ρεντίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόδειξη του σταθεροποιητικού και ηγετικού ρόλου που είναι ικανή να αναλάβει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου
Κομάντο της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αρμενίας συνεκπαιδεύτηκαν στην έδρα της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Κοινής Δράσης (Joint Action Plan) μεταξύ των τριών χωρών και υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Τα τμήματα των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) των τριών χωρών συνεκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα Βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης και σε συναφείς ατομικές και ομαδικές τακτικές μάχης μικρών κλιμακίων. Ασκήθηκαν σε κλιμακούμενης δυσκολίας σενάρια, που περιλάμβαναν βολές με πιστόλι και ατομικό τυφέκιο από μικρές και μέσες αποστάσεις σε πολλαπλούς στόχους, τεχνικές ατομικών και ομαδικών κινήσεων, επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους, ενώ κατά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, πραγματοποιήθηκε άσκηση μικρών κλιμακίων, που συνδύαζε το σύνολο των εκπαιδευτικών αντικειμένων.

Και αυτές οι δράσεις αποτελούν απόδειξη του σταθεροποιητικού και ηγετικού ρόλου που είναι ικανή να αναλάβει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ