Σε καθεστώς lockdown απο τη Δευτέρα όσοι άνω των 60 δεν εχουν κανει την τριτη δόση και συμπλήρωσαν 7 μήνες απο τη δεύτερη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλο ένα ψέμα της κυβερνησης που ελεγε οτι δεν θα υπάρξουν μέτρα για τους εμβολιασμενους αλλα μόνο για τους ανεμβολιαστους. Με απόφαση της, θα θεωρεί ανεμβολιαστίους όσους άνω των 60 δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου έχοντας αφήσει το επτάμηνο να παρέλθει.

Οπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, έξι μήνες συν ένας ακόμη περιθώριο που είχαν για να εμβολιαστούν, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου.

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών».

1DB7F37B C9A3 4675 A2D0 2830FCF71F40

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα για αγορές τροφίμων και ποτών αλλά και σε κομμωτήρια και φυσικά φαρμακεία. Ωστόσο, για καταστήματα λιανικού εμπορίου και κομμωτήρια θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ