Κρίση στην Ουκρανία : Η τουρκία “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αντιμετωπίσει τη Ρωσία σε περίπτωση εισβολής της στην Ουκρανία, παρά τους αυξανόμενους αμυντικούς δεσμούς που εδραιώθηκαν από τις πωλήσεις οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Άγκυρα στο Κίεβο, σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο.

Η Τουρκία δεν συντονίζει τα βήματα για την Ουκρανία με την Ουάσιγκτον και ενεργεί ανεξάρτητα για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι εξοικειωμένος με την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η απροθυμία της Τουρκίας, η οποία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ, να αντιταχθεί στρατιωτικά στη Ρωσία είναι συμβατή με τους ελιγμούς εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Ερντογάν, είπε ο αξιωματούχος. Θέλει να διατηρήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη και τον Καύκασο, συγκρούσεις όπου η Μόσχα βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Η ανάπτυξη αμυντικών-βιομηχανικών σχέσεων με την Ουκρανία παρέχει στην Τουρκία χρήσιμο μοχλό, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ρωσικές ενέργειες στην περιοχή, δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης.

alarabiya

ΥΓ

Όλα δείχνουν μετά και τις χθεσινές διαβουλεύσεις Πούτιν-Μπάιντεν, πως πάμε για εκτόνωση προσωρινή κατά την άποψη μου…

Όμως πρέπει να κρατήσουμε την στάση και πολιτική “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”…της τουρκίας…

Μιας τουρκίας που έχει τη δική της εθνικών συμφερόντων πολιτική, κόντρα στο ΝΑΤΟ, κόντρα σε όλους…

Η τουρκία συμπεριφερεται ως συμπεριφέρεται, μη λογοδοτώντας και μη υπολογίζοντας κανέναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ