Επέστρεψαν στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η φίλη του που είχαν συλληφθεί στην Αδριανούπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα βρίσκονται απο χθες το απόγευμα ο αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης και η σύντροφός του Αθηνά Τζιάκα που είχαν συλληφθεί στην Ανδριανουπολη.

Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Αδριανούπολης για άρση απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία, καταβάλλοντας πρόστιμο και δικαστικά έξοδα, 50 χιλ. τουρκικών λιρών (3183 ευρώ).

Τους επιστράφηκαν επίσης τα κινητά τους τηλέφωνα καθως απο την εξέταση τους και του USB stick που είχε πάνω του ο Βαλασούδης, δεν προέκυψε οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο που θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κατηγορία κατασκοπίας εναντίον τους.

Η χρηματική ποινή που του επιβλήθηκε ήταν για είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη, αν και ο αστυνομικός υποστήριξε πως η σύλληψή τους έγινε πριν από την προειδοποιητική πινακίδα, κοντά στο χωριό Doyran

Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες Βαλασούδης και Τζιάκα πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, ακολουθούμενοι από όχημα του ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης. Η είσοδος στην Ελλάδα έγινε απολύτως διακριτικά και χωρίς παρουσία ελληνικών ΜΜΕ στις Καστανιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ