Φιλανδικά F-35 : Η κρατική εταιρεία “Patria” με σημαντικό ρόλο στην εθνική ασφάλεια εφοδιασμού & σοβαρό υποκατασκευαστικό έργο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Φινλανδία επέλεξε να παραγγείλει 64 μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Lockheed Martin…
Το Φινλανδικό πρόγραμμα νέου μαχητικού είναι μια σημαντική ευκαιρία για την “Patria”, η οποία έχει συμμετάσχει ενεργά στις εργασίες προετοιμασίας για την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας και των Φινλανδικών Αμυντικών Δυνάμεων
. Η Patria συντηρεί τον τρέχοντα στόλο μαχητικών και διαθέτει ειδικές δεξιότητες και μοναδική τεχνογνωσία για να υποστηρίξει τη συνολική ασφάλεια εφοδιασμού της Φινλανδίας κατά τη μακρόχρονη ιστορία της.

«Η Patria υπήρξε ο ουδέτερος στρατηγικός εταίρος για τις Φινλανδικές Αμυντικές Δυνάμεις στο πρόγραμμα. Ο κύριος στόχος ήταν η διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας εφοδιασμού και διατήρησης του μελλοντικού στόλου μαχητικών. Αυτή η απόφαση θα ανοίξει επίσης στην Patria μια σημαντική πρόσβαση στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού των F-35», λέει ο Petri Hepola , Επικεφαλής του προγράμματος HX της Patria.

Η λύση βιομηχανικής συνεργασίας του F-35 στη Φινλανδία, δημιουργεί ισχυρές ικανότητες μέσω της ασφάλειας του εφοδιασμού και είναι επίσης σημαντική σε επίπεδο εθνικής οικονομίας. Τα κύρια έργα βιομηχανικής συνεργασίας για την Patria είναι η μεγάλης κλίμακας κατασκευή για το εμπρόσθιο τμήμα ατράκτου F-35 στη Φινλανδία και για άλλους χρήστες και περαιτέρω παραγωγή δομικών εξαρτημάτων. Επιπλέον, η ομάδα F-35 έχει προσφέρει την τελική συναρμολόγηση κινητήρα για τον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας της Φινλανδίας. Εκτός από τις προηγούμενες δυνατότητες επισκευής, θα κατασκευαστούν στη Φινλανδία πολλά εξαρτήματα σε μια σειρά συστημάτων αεροσκαφών. Το αποτέλεσμα απασχόλησης της βιομηχανικής συμμετοχής θα είναι 4500 ανθρωποέτη άμεσα και 1500 έμμεσα. Η σύμβαση βιομηχανικής συμμετοχής θα υπογραφεί από το Υπουργείο Άμυνας καθώς και από τη Lockheed Martin και την κατασκευάστρια κινητήρων Pratt & Whitney.

«Το έργο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απασχόληση — όχι μόνο για την Patria, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Η συνεργασία με τη Lockheed Martin σίγουρα ανοίγει πολλές νέες ευκαιρίες για τις φινλανδικές εταιρείες. Οι διαφορετικές συνεργασίες θα εξασφαλίσουν μια οικονομικά αποδοτική και εκτεταμένη βάση γνώσεων για τη Φινλανδία», λέει ο Esa Rautalinko ,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Patria.

patriagroup

ΥΓ

Η Patria ανήκει στο δημόσιο της Φινλανδίας (50,1%) και στη Norwegian Kongsberg Defense & Aerospace AS (49,9%). Το 50,01% της Kongsberg Defense & Aerospace AS ανήκει στο Νορβηγικό δημόσιο. Η Patria κατέχει το 50% της Norwegian Nammo και μαζί αυτές οι τρεις εταιρείες αποτελούν μια κορυφαία αμυντική σύμπραξη για τους Σκανδιναβούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ