Μητσοτακης και κακοκαιρια σφυροκοπούν τη χώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια απο τις πιο σφοδρες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών πλήττει  αρκετές περιοχές της χώρας, με τα καιρικά φαινόμενα να δημιουργούν πληθώρα προβλημάτων στους κατοίκους, που τρέχουν να σώσουν τις περιουσίες τους, υπό τον φόβο μίας νέας τραγωδίας.

Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Οι άνεμοι έριξαν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα, πολλά από αυτά, να τεθούν εκτός συστήματος.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και την Άνω Γλυφάδα. Σύμφωνα με τους τεχνικούς οι διακοπές αντιμετωπίζονται με χρόνο αποκατάστασης από 20 λεπτά έως μια ωρα.

Επικίνδυνα έχουν «φουσκώσει» οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου.

Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, ωστόσο, όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, έχουν καθαριστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποταμοί φουσκώνουν, χωρίς μέχρι τώρα να εμπνέουν ανησυχία. «Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας», προσθέτει ο κ. Νάνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ