Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Μεγάλες πλημμύρες σε Ήπειρο και Θεσσαλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέρη της χώρας, ενώ στην Αττική, χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές της Βούλας, Βουλιαγμένης και Άνω Γλυφάδας, αφού οι ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ έριξαν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα, αυτές, να τεθούν εκτός συστήματος.

«Ένα δύσκολο βράδυ για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα είναι το αποψινό», τονίζει  ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, καθώς η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής.

Συνεχίζονται και μεγαλώνουν τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Μία ηλικιωμένη και μια νεότερη γυναίκα απεγκλωβίστηκαν από τις Αλυκές, όπως επίσης και ένα ζευγάρι από τα Αγιοβλασίτικα, καθώς τα σπίτια του είχαν πλημμυρίσει. Οι απεγκλωβισμένοι σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του pelop.gr πρόβλημα υπάρχει και στην Πίσω Συκιά Δυτικής Αχαΐας, εκεί όπου διαβιούν πολλοί Ρομά, οι οποίοι καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Εγκλωβισμένες είναι και οι καλόγριες στην Ι.Μ. Αγίας Μαρίτσας, ενώ όπως μάθαμε συνεργεία θα μεταβούν εκεί το πρωί.

Επίσης, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας υπάρχουν και πάρα πολλές κατολισθήσεις. Σημαντικές είναι αυτές που έγιναν σε Αχαϊκό, Λουσικά, Φλόκα, Σανταμέρι, Μιχόι, Χαραυγή και Χαϊκάλ

Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας της επόμενες ώρες

Για τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα για το επόμενο 12ωρο (μεσημέρι έως μεσάνυχτα Σαββάτου) που θα διέλθει και το μέτωπο πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές, τα προβλεπόμενα ύψη βροχής εξακολουθούν να είναι υψηλά και εκτός από τον κορμό της Ηπειρωτικής Ελλάδος θα επηρεαστούν η Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και το ΒΑ Αιγαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ