Ευγε Πρύτανη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Πτολεμαΐδα 12-12-2021

-Από τις επισκέψεις ΟΛΩΝ των πολιτικών προσώπων τελευταία στην Περιφερειακή μας Ενότητα, η μόνη νέα και προχωρημένη πρόταση κατά την ταπεινή μας γνώμη, είναι του πρωθυπουργού, για την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!
-Ο πρύτανης του Πανεπιστήμιού μας Θόδωρος Θεοδουλίδης αποτελεί ευχάριστη έκπληξη και παράλληλα εξαίρεση, που πριν σιγάσουν τα ντεσιμπέλ της πρωθυπουργικής φωνής, έπιασε το θέμα (όπως και άλλα συναφή με την μετάβαση της περιοχής μας) και συνεχίζει απ’ ότι μαθαίνουμε τον σχεδιασμό-μελέτη για υποβολή σχετικής πρότασης!
-Αποτελεί βάσιμη εκτίμηση, ότι πρέπει να προηγηθεί η αναγγελία και νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Τμήματα και Σχολές που συνολικά θα κεντρίσουν το ενδιαφέρων των εισαγμένων Βαλκάνιων φοιτητών, με δυνατότητα ξενόγλωσσης διδασκαλίας.
-Μια άμεση πρόσκληση-επίσκεψη της Υπ. Παιδείας κ Νίκης Κεραμέως στην περιοχή μας, με τις απαραίτητες δεσμεύσεις, τόσο για νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα, όσο και τα διαθέσιμα κονδύλια που εκταμιεύθηκαν στο Υπ. Παιδείας από το Ταμείο Δίκαιας Μετάβασης, θα ήταν πολύ χρήσιμη και απαραίτητη.
-Πρέπει να ανοίξουμε επιτέλους την μεγάλη πόρτα της Εκπαίδευσης και της Υγείας για να καλοδεχτούμε τους Βόρειους γείτονές μας; Αν όχι τώρα (με την απολιγνιτοποίηση) πότε;
-Οι βουλευτές της Περιφέρειάς μας, ας φροντίσουν μαζί με το νομοθετικό τους έργο και τις προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν δίκαια μετάβαση της περιοχής μας, στην μεταλιγνιτική περίοδο. Μακάρι να βρούνε το χρόνο …..
-Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αξιοποιήσει τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για ξενόγλωσσα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας; Θα εκμεταλλευτεί τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επανένταξη νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων; Οι φορείς θα κινητοποιηθούν; Πότε θα πάρουν χαμπάρι τη σοβαρότητα και το ειδικό βάρος που μπορεί να έχει για τη δόλια την περιοχή μας η σχετική πρόταση;
Ταγοί Γρηγορείτε !!! Συμπορευτείτε με την Πανεπιστημιακή κοινότητα !!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ