Η Τουρκία με την συνέργεια της ΕΕ, εισβάλλει σε Ελλάδα και Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάζουμε τα περισπούδαστά ρεπορτάζ με τους γλαφυρούς τίτλους όπως «σκληρή γλώσσα της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις», και εξοργιζόμαστε. Είναι τοσο «σκληρή» η γλώσσα της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, που ο Ερντογάν κινδυνεύει να πληγωθεί από το πολύ «γλείψιμο».

Ελλάδα και Κύπρος είναι υποτίθεται ισότιμα μέλη της συγκεκριμένης ένωσης.

Ελλάδα και Κύπρος βλέπουν την εθνική τους κυριαρχία να βάλλεται ευθέως από την Τουρκία. Κατ επέκταση, η ευρωπαΐκή κυριαρχία παραβιάζεται από την τουρκική επιθετικότητα, διότι τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι και σύνορα της Ευρώπης. Η ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι και ευρωπαΐκή ΑΟΖ. Απέναντι λοιπόν στην τετελεσμένη τουρκική εισβολή, η Ευρώπη απαντά με «σκληρή γλώσσα»! Τόσο για τα Βαρώσια όσο και για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ενώ η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πολωνία, αλλά και η Ουκρανία που για τα μάτια της έχουμε βγάλει τα δικά μας μάτια με την Ρωσία, κάνουν μπίζνες με την Τουρκία. Αδιαφορώντας πλήρως για τις δεσμεύσεις τους έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φυσικά δεν έχει καμμία διάθεση να πιέσει την Γερμανία. Άλλωστε, αυτή άνοιξε την κερκόπορτα για την άλωση του Αιγαίου με δηλώσεις τύπου Γεραπετρίτη. Καλό θα είναι πάντως να αναθεωρήσει, διότι στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, ο μόνος που παρέδωσε εθνική κυριαρχία και σώθηκε, ήταν ο Σημίτης. Οι υπόλοιποι, είχαν πολύ χειρότερη τιμωρία από το «πολιτικό ανάθεμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ