Η Leonardo παρέδωσε στο Κουβέιτ τα δύο πρώτα Eurofighter Typhoon

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πρώτα Eurofighter Typhoon για την Πολεμική Αεροπορία του Κουβέιτ προσγειώθηκαν χθες στη χώρα. Πρόκειται για τα δύο πρώτα Typhoon στο πλαίσιο ευρύτερης παραγγελίας για συνολικά 28 αεροσκάφη που θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία του Κουβέιτ.

Το Eurofighter Typhoon για την Πολεμική Αεροπορία του Κουβέιτ διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών δυνατοτήτων, που κατασκευάστηκε από τον Leonardo σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας του Κουβέιτ.

Η Leonardo αντιπροσωπεύει με τις δραστηριότητές της περίπου το 36% της αξίας ολόκληρου του προγράμματος, με τον βασικό της ρόλο στα αεροναυτικά εξαρτήματα και τα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους. Η Leonardo διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο στην εξέλιξη του Eurofighter χάρη στο νέο ραντάρ AESA (Active Electronically Scanned Array) που εξοπλίζει το Eurofighter Typhoon για το Κουβέιτ, το οποίο αυξάνει την απόδοση και την ανταγωνιστικότητα του αεροσκάφους.

“Πρόκειται για μια εξαιρετική επιχείρηση για την Ιταλία, που δείχνει την επιτυχία των ιταλικών προϊόντων στο εξωτερικό και ένα σημαντικό βήμα προς την εδραίωση της θέσης της ιταλικής βιομηχανίας στον κόσμο. Η άμυνα είναι ένα κίνητρο για την ανάπτυξη καινοτόμων και ολοένα πιο προηγμένων τεχνολογικών λύσεων”, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Ο Λορέντζο Γκουερίνι δήλωσε σήμερα μετά την παράδοση των δύο πρώτων Eurofighter Typhoon στην Πολεμική Αεροπορία του Κουβέιτ. Πρόκειται για τα δύο πρώτα Typhoon στο πλαίσιο ευρύτερης παραγγελίας για συνολικά 28 αεροσκάφη που θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία του Κουβέιτ. Η παράδοση αυτών των δύο πρώτων αεροσκαφών πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά και για τις δύο χώρες, καθώς το 2021 είναι η χρονιά της 60ής επετείου από τη σύναψη των σχέσεων Ιταλίας-Κουβέιτ.

Ο Alessandro Profumo, Διευθύνων Σύμβουλος της Leonardo, δήλωσε: «Τα Eurofighter Typhoons που έχουμε αναπτύξει και παράγει για την Πολεμική Αεροπορία του Κουβέιτ είναι τα πιο προηγμένα σε όλη την ιστορία του ευρωπαϊκού προγράμματος. Θα παρέχουμε στη χώρα μια εντυπωσιακή ικανότητα αεράμυνας. Σε συνεργασία με την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύσαμε τους πιλότους τους στα εκπαιδευτικά μας κέντρα στην Ιταλία, κατασκευάσαμε υπερσύγχρονες υποδομές για την υποστήριξη και συντήρηση ενός στόλου 28 αεροσκαφών. Τα ορόσημα που γιορτάζουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπου Θεσμοί, Ένοπλες Δυνάμεις και Βιομηχανία συνεργάστηκαν σε συνέργεια».

Η πτήση για τα δύο πρώτα Eurofighter του Κουβέιτ κατέστη δυνατή χάρη στην ουσιαστική υποστήριξη της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία εγγυήθηκε τον εναέριο ανεφοδιασμό». Αυτό επιτεύχθηκε μέσω μιας σύνθετης επιχειρησιακής δραστηριότητας, στην οποία συμμετείχαν δύο τάνκερ KC-767 από την 14η Μοίρα Pratica di Mare και δύο Eurofighter από τα μαχητικά 4ης μοίρας Grosseto, που συνόδευαν τα δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Κουβέιτ.

Το αεροσκάφος Eurofighter επωφελείται από ένα καλά καθορισμένο πρόγραμμα τεχνολογικής ενημέρωσης και βελτίωσης που εγγυάται την ανταγωνιστικότητά του σε όλο τον κύκλο ζωής του. Οι συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες, τόσο επί του αεροσκάφους όσο και στο πλαίσιο της υλικοτεχνικής υποστήριξης, αυξάνουν την επιχειρησιακή του αποτελεσματικότητα, τη δυνατότητα επιβίωσης και την αποτελεσματική διαχείρισή του. Το πρόγραμμα Eurofighter αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην ανάπτυξη ευρωπαϊκών τεχνολογιών αεροδιαστημικής και άμυνας και παρέχει στις εμπλεκόμενες βιομηχανίες τεχνολογική ηγεσία που θα εγγυηθεί την ανταγωνιστικότητα για πολλά προγράμματα επόμενης γενιάς.

Το πρόγραμμα Eurofighter διαχειρίζεται η κοινοπραξία Eurofighter GmbH, μια εταιρεία με έδρα το Μόναχο (Γερμανία) που ανήκει στη Leonardo, την BAE Systems και την Airbus Defense & Space για τη Γερμανία και την Ισπανία. Από την πλευρά της κυβέρνησης, το πρόγραμμα διαχειρίζεται το NATO Eurofighter & Tornado Management Agency (NETMA), το οποίο δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες προμηθειών των αεροπορικών δυνάμεων, από τις τέσσερις συμμετέχουσες χώρες: Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ισπανία. .

Εκτός από τις τέσσερις χώρες εταίρους, που έχουν ήδη παραγγείλει 510 Typhoon, οι διεθνείς πελάτες περιλαμβάνουν πλέον τη Σαουδική Αραβία (72 αεροσκάφη), την Αυστρία (15), το Ομάν (12), το Κουβέιτ (28) και το Κατάρ (24), συνολικά 661 παρήγγειλε αεροπλάνα.

Όσον αφορά το εργατικό δυναμικό, το πρόγραμμα Eurofighter περιλαμβάνει περισσότερα από 100.000 άτομα στην Ευρώπη, με περισσότερα από 20.000 άτομα εδρεύουν στην Ιταλία (συμπεριλαμβανομένης της άμεσης, της έμμεσης και της επαγόμενης απασχόλησης). Περισσότεροι από 400 προμηθευτές εργάζονται για το Typhoon, συμπεριλαμβανομένων 200 στην Ιταλία.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ