Η Λίνα Κοεμτζή δεν αυτοκτόνησε. Δολοφονήθηκε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ντρέπομαι που μπήκε η υπόθεση στο αρχείο», ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας της Λινας, λέγοντας ακόμη πως «δεν υπάρχει δικαιοσύνη».

Η χαροκαμένη μανα έχει απόλυτο δίκιο. Δεν είναι δυνατόν μια κοπέλα να βρίσκεται νεκρή μετά από πτώση και την ίδια στιγμή δύο καθάρματα να βρίσκονται πάνω από το πτώμα της και να ψάχνουν κάποιο συγκεκριμένο στικάκι που φέρεται να είχε μαζί της η κοπέλα όταν πήδηξε στο κενό.

Είτε την έσπρωξαν, είτε την πίεσαν για να πέσει. Και έπειτα προσπαθούσαν να αφαιρέσουν από πάνω της τα ενοχοποιητικά στοιχεία που κρατούσε για να γλιτώσουν.

Και όμως, φαίνεται ότι οι δολοφόνοι ήταν τόσο δικτυωμένοι, που οι διωκτικές αρχές και η δικαιοσύνη δεν εξιχνίαση την υπόθεση.

Γιατί δεν καλούν τον μάρτυρα να δει τις φωτογραφίες των υπόπτων; Τι φοβούνται; Αυτόν που κάλεσαν από το εξωτερικό, που θεωρείται ύποπτος, γιατί δεν τον καλούν; Φοβούνται μήπως αναγνωρίσει κάποιον από τους δύο; Τι φοβούνται επιτέλους; Το πιο μεγάλο μυστικό κρύβεται μέσα στην εστία. Είμαι πολύ στεναχωρημένη, πολύ καταβεβλημένη

Τον Φλεβάρη του 2016 η άτυχη φοιτήτρια είχε πέσει από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στη Θεσσαλονίκη, μετα από απειλές που είχε δεχτεί σχετικά με την κυκλοφορία προσωπικού της βίντεο και φωτογραφιών με ερωτικό περιεχόμενο. Είναι δεδομένο οτι όταν πήδησέ ήταν μαζί της αυτά τα δύο καθάρματα. Ήταν την έσπρωξαν στο κενό, είτε την οδήγησαν στην πτώση εκβιάζοντας την.

Αρχικα ο  θάνατός της είχε αντιμετωπιστεί ως αυτοκτονία, αλλά η μητέρα της είχε καταγγείλει τα περιστατικά απειλών που είχε δεχτεί η κόρη της και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διςταξε έρευνα το 2017 σχετικά με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, αλλά δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία για την ποινική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων, με αποτέλεσμα η αντιεισαγγελέας να προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Γιατί μπήκε στο αρχείο

Η απόφαση στηρίχθηκε στο γεγονός ότι από την προκαταρκτική έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος κάποιου προσώπου για την άσκηση ποινικής δίωξης περί εγκληματικής ενέργειας. Έτσι, αν στην απόφαση για αρχειοθέτηση συναινέσει και η εισαγγελέας Εφετών, η συγκλονιστική αυτή υπόθεση κλείνει με πολλά σκοτεινά σημεία.

Η οικογένεια της όμορφης φοιτήτριας είχε κινήσει «γη και ουρανό» για να αποδείξει μέσω μαρτύρων ότι η Λίνα έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και την έρευνα των διωκτικών Αρχών, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του grtimes.gr.

Ο θάνατος της 22χρονης Λίνας συντάραξε την κοινή γνώμη το Νοέμβριο του 2016. «Στριμωγμένη» σε ένα αδιέξοδο εκβιασμών λόγω κάποιων βίντεο και φωτογραφιών από την προσωπική της ζωή που είχαν διαρρεύσει, η όμορφη κοπέλα ανέβηκε στην ταράτσα της φοιτητικής εστίας επί της οδού Λέοντος Σοφού όπου διέμενε και έκανε βουτιά στο κενό.

Αν και τα πρώτα στοιχεία έδειχναν αυτοκτονία, ο εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 22χρονης Σταυρούλας Τομπάζη είχε διατάξει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως υποστηρίζει ακόμη η χαροκαμένη γυναίκα, το παιδί της έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας από κάποιους που την απειλούσαν ότι θα δημοσιοποιήσουν τις προσωπικές της στιγμές.

Έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 η μητέρα της 22χρονης είχε ανέβει απελπισμένη στην ταράτσα του κτιρίου της Εισαγγελίας Γιαννιτσών, διαμαρτυρόμενη για τη μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας. Έως πριν από λίγο καιρό η Σταυρούλα Τομπάζη απηύθυνε έκκληση να ανοίξουν τα στόματα αυτοπτών μαρτύρων και όσων γνώριζαν το άτομο το οποίο φέρεται ότι εκβίαζε και απειλούσε τη Λίνα.

Πλέον, η απόφαση για αρχειοθέτηση μπορεί να αλλάξει μόνο με παρέμβαση της εισαγγελέως Εφετών και να συνεχιστεί η έρευνα για την υπόθεση, η οποία έφερε με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα το θανάσιμο «παιχνίδι» σε βάρος νέων γυναικών που εμπιστεύτηκαν λάθος ανθρώπους.

Είναι θέμα τιμής για την δικαιοσύνη, την αστυνομία, για την Ελλάδα ολόκληρη, η υπόθεση να βγει από το αρχείο με νέα στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ