Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου: Διατάχθηκε Εισαγγελική έρευνα για τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα-Λύτρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απρόσμενη τροπή παίρνει η υπόθεση με την μελέτη Τσιοδρα και Λυτρα που τίθεται πλέον κάτω απο εισαγγελική έρευνα.

Η αποκαλυπτική έρευνα των καθηγητών Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, αναδεικνύει την «έκρηξη» της θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ στα δύο πρώτα κύματα της πανδημίας αλλά και τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ, σε μια περίοδο που αν μη τι άλλο, όλο το βάρος έπρεπε να «πέσει» στην ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα εξετάσει τα συμπεράσματα της έρευνας των δύο καθηγητών, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει ήδη για την λειτουργία των ΜΕΘ στην περίοδο της πανδημίας.

Η μελέτη που αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και ξεσήκωσε σάλο οργισμένων αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, θα αποτελέσει ένα ακόμα σκέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται, για να διαπιστωθεί εάν προστατεύθηκε το δημόσιο συμφέρον, όλους αυτούς τους μήνες.

Μάλιστα, στην ίδια έρευνα περιλαμβάνεται και το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κρατάει» κρεβάτια στις ΜΕΘ για τους VIP, τη στιγμή που οι απλοί πολίτες περιμένουν με κίνδυνο τη ζωή τους, πρόχειρα διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες.

Την ίδια ώρα, παρατηρείται το φαινόμενο υποβάθμισης της έρευνας των δύο καθηγητών από στελέχη της κυβέρνησης, με την υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα να κάνει λόγο για «κενά» στην έκθεση, ενώ υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της μελέτης «ήσσονος σημασίας». Ταυτόχρονα, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κ. Λύτρα ότι τα αποτελέσματα έφτασαν στους υπεύθυνους που παίρνουν αποφάσεις για την πανδημία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τον διαψεύδει και υποστηρίζει ότι η μελέτη δεν έφτασε ποτέ στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο Υπουργείο Υγείας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ