Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη στον Πρεζεράκο για να «ξεπλύνουν» τον Μητσοτάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον έγκριτο και καταξιωμένο καθηγητή Παναγιώτη Πρεζεράκο ο οποίος κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, επιχειρούν να «φορτώσουν» τις ευθύνες που η μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα–Λύτρα δεν έφτασε -όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση- στον πρωθυπουργό.

Τον καθηγητή Παναγιώτη Πρεζεράκο με «βαρύ» βιογραφικό και μεγάλη ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, τον οποίο απομάκρυναν από τη θέση του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας την περασμένη Τετάρτη, «δείχνουν» ως υπεύθυνο, προκειμένου να προστατέψουν το «ανώτατο επίπεδο». Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Μega, το οποίο φέρεται να έχει «οσμή» Μαξίμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η έρευνα έμεινε στο συρτάρι του Γ.Γ και…ολόκληρη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι Βασίλης Κικίλιας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, και Θάνος Πλεύρης είναι «αθώοι» και δεν γνώριζαν τίποτα για τα αποτελέσματα της μελέτης του κ. Τσιόδρα!

Το γεγονός προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις, καθώς το εγχείρημα να καταστήσουν υπεύθυνο τον κ. Πρεζεράκο, που όπως υποστηρίζουν, η αποκαλυπτική μελέτη με τις διαπιστώσεις για την μεγάλη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ αλλά και για την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ, δεν έφτασε στο επιτελείο του πρωθυπουργού ούτε στο υπουργείο Υγείας. Ένα αφήγημα το οποίο ακούγεται τουλάχιστον… ύποπτο και αβάσιμο!

Μάλιστα, από χθες παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια υποβάθμισης της μελέτης των δύο καθηγητών, από την υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη οι οποίοι έκαναν λόγο για «κενά». Θέση πήρε μέχρι και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος σε ρόλο…νομπελίστα υποστήριξε: «Το αν γνωρίζαμε τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Καθημερινά η κυβέρνηση δέχεται δεκάδες τέτοιες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία. Πρόκειται για ήσσονος σημασίας ζήτημα». Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διέψευσε τον κ. Λύτρα ο οποίος επανειλλημένα κατήγγειλε ότι η μελέτη έφτασε σε εκείνους που παίρνουν αποφάσεις για τα μέτρα της πανδημίας.

Προσπαθούν δηλαδή να υποστηρίξουν ότι ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, είναι το πρόσωπο που λαμβάνει αποφάσεις για τις κινήσεις και τα μέτρα που αποφασίσει η κυβέρνηση;

Η αποκαλυπτική μελέτη για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ που έκαναν γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου το 2020

Ή μήπως δεν είχαν ιδέα ούτε για τη μελέτη που υπέγραψαν γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθηγητής παθολογίας-ρευματολογίας κ. Πέτρος Σφηκάκης) τον Ιούνιο του 2020 και η οποία παρουσίαζε τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ, από την ολιγωρία της κυβέρνησης να εξοπλίσει επαρκώς τις ΜΕΘ με εξοπλισμό και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Η θνησιμότητα μηχανικά αεριζόμενων ασθενών σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν αναπόφευκτη, αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ΜΕΘ» κατέληγε το συμπέρασμα της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την θέση του ΓΓ Δημόσιας Υγείας αναλαμβάνει η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και εκλεκτή του κ. Δοξιάδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ