Παρέμβαση του Νίκου Καρανικα για τη διαγραφή του Κουρουμπλή απο τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι θέση πήρε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είμαστε κόμμα και όχι καφενείο και ας συχνάζουμε στα καφενεία, το fb, Twitter, Instagram, tik tok …
Έχουμε επιχειρήματα πολιτικά και δεν στεκόμαστε στο θυμικό.
Μετατρέπουμε τα αισθήματα οργής σε πολιτική και δεν παρασυρόμαστε από αυτά γιατί ο θυμός και η οργή θολώνουν την λογική ( Σπινόζα).

Όταν και άμα η πολιτική αποκαλύψει ποινικές ευθύνες, εμείς ως αριστερά δεν είμαστε με την συλλογική ευθύνη και αφήνουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, ενώ για τις πολιτικές ευθύνες υπάρχουν οι πολιτικές αποφάσεις και οι εκλογές όπου αποτυπώνεται το πολιτικό αίσθημα καταδικάζοντας, κρίνοντας συλλογικά το κόμμα και ατομικά τον βουλευτή.

Ο κυριαρχικός εγωισμός δεν συμβάλει στο συλλογικό όπως ο επικουρικός εγωισμός και στην περίπτωση του Κουρουμπλή κυριάρχησε ο εγωισμός που δεν του επέτρεψε να δει το ατόπημα και να ανακαλέσει, σε αντίθεση ευτυχώς με τον Τσίπρα που ως πρόεδρος δεν παρασύρθηκε από το ρεύμα της συναισθηματικής οργής και έβαλε τα όρια μεταξύ κόμματος και καφενείου εντός της βουλής.

Έχουμε 20000 νεκρούς από τον κορωνοϊό και η έκθεση Τσιόρδα-Λύτρα επισημάνει την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και του ίδιου του Μητσοτάκη που λόγω του νεοφιλελεύθερου δόγματος τους, αφήσανε το σύστημα υγείας δίχως να το ενισχύσουν με αποτέλεσμα να χάνουμε ανθρώπους κάθε μέρα και αυτή η πολιτική είναι εγκληματική.

Τώρα, το αν είχε διαβάσει ή όχι την έκθεση Τσιόρδα Λύτρα δεν μειώνει την πολιτική ευθύνη του Μητσοτάκη καθώς αυτός έχει την ευθύνη της πολιτικής οργάνωσης του κράτους και άρα των διαύλων επικοινωνίας και ενημέρωσης με την επίσημη ομάδα επιστημόνων.

Το ότι ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός ήταν από το Μάιο ανενημέρωτος, έλεγε σαχλαμάρες για τις ΜΕΘ και τα ράντζα, κάνοντας τον μάγκα ζητώντας αποδείξεις ενώ υπήρχαν και αυτός έκανε οικογενειακά τρελά τριήμερα ως τουρίστας το έχουμε επισημάνει και γι’αυτό λέμε ότι αυτός ο ίδιος έχει την ευθύνη αφού αυτός είναι πρωθυπουργός και τυφλομένος από τον νεοφιλευερισμό των αρίστων και των τεχνοκρατών του.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον δρόμο της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, γιατί ζητάμε την παραίτηση τους και πρέπει να κάνουμε καθαρό ότι επιδιώκουμε την κυβέρνηση του τόπου για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος της κοινωνίας και όχι μιας ελίτ και ενός προσωπικού εγωισμού.

Πηγη: Facebook Νίκος Καρανικας 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ