Ανόητοι και Αλήτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Με αυτές τις λέξεις χαρακτήρισε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, το alter ego του Τσίπρα σε θέματα υγείας, δηλώνοντας πρόσθετα πως αν δεν θέλει κάποιος να εμβολιαστεί, «ας πάει στο βουνό να ζήσει μόνος του»!

Αριστερός δηλώνει ο επιστήμονας, αλλά διαγράφηκε από τη μνήμη του η δεκαετία του 50 όπου οι «μολυσματικοί» από τον «ιό του κομμουνισμού» έπρεπε να απομονωθούν, να «συνετιστούν» στα ξερονήσια, για να προστατευτεί η υπόλοιπη κοινωνία από τον επικίνδυνο «ιό». Επέστρεφαν στην κοινωνία μόνο όσοι έκαναν το «εμβόλιο» της εποχής που είχε τον συμβολισμό της «καθαρτήριας δήλωσης».

Δεν τόλμησε ως επιστήμονας να θέσει τον πρωθυπουργό ενώπιων των ευθυνών του. Ούτε κι όταν έγινε γνωστό το πόρισμα Τσιόρδα, που αναφέρει ότι το 40% των ανθρώπων που πέθαναν θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, δεν εμφανίστηκε να μιλήσει για την εθνική τραγωδία! Να ενημερώσει τους πολίτες ότι ενώ η κυβέρνηση γνώριζε από τον Μάιο το τι θα επακολουθήσει για να λάβει αμέσως μέτρα, αντί αυτών έβγαλε σε αναστολή χιλιάδες γιατρούς στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου και ο «νοών νοείτω.»

Η εξουσία ξέχασε την τραγωδία στο Μάτι, όχι όμως εκείνοι που την βίωσαν κι εκείνοι που χάσανε άδικα τους ανθρώπους τους. Εδώ και μήνες η κοινωνία βιώνει ένα καθημερινό «Μάτι» και δεν μιλάει κανείς. Άκρα του τάφου σιωπή!

Αυτός που μίλησε διεγράφη, αλλά ο επιστήμονας που καθύβρισε το 30% των πολιτών παραμένει στη θέση του. Αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι μέσα στη βουλή επιτρέπονται μόνο οι «ψαλμοί», όχι οι «εξάψαλμοι»!

Δεν τόλμησε, ο επιστήμονας, να κατηγορήσει ούτε το «ιερατείο», που χρόνια τώρα γαλουχούν και κηρύττουν στο ποίμνιο για χάραγμα, αντίχριστο, θηρίο και σήμερα αποφεύγουν τον εμβολιασμό, βάση αυτών των θρησκευτικών «διδαχών» και καθυβρίζει τους πιστούς που λειτουργούν με τους εσώψυχους κωδικούς πίστης.

Αυτό δεν είναι μόνο ύβρις, αλλά είναι ιεροσυλία της πίστης αυτών των ανθρώπων, είτε συμφωνεί κάποιος με αυτούς είτε διαφωνεί! Ποιος είναι αυτός ο ποιμενάρχης, ποιος είναι αυτός ο επιστήμονας, ποιος είναι αυτός ο πολιτικός, που με ένα διάγγελμα ή μια τοποθέτηση θα αφαιρέσει μια θρησκευτική αντίληψη, ριζωμένη στην ψυχή των πιστών;

Για τους ιεράρχες τα είπε ο Χ. Γιανναράς «Λειτουργούν ως κρατικοί υπάλληλοι. Διαβιβάζουν κρατικές εντολές». Όλο το σύστημα σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μ.Μ.Ε ενημέρωσης και ιεράρχες, σωματοφύλακες της πολιτικής εξουσίας!

Επιστήμονες κατασκεύασαν την ατομική βόμβα και πολιτικοί «διέταξαν» την χρήση της. Επιστήμονες ήταν αυτοί που έκαναν τα πειράματα επί Χίτλερ πάνω σε ανθρώπους και οι πολιτικοί το επέτρεπαν. Πολιτικοί χρεωκόπησαν την Ελλάδα και Ακαδημαϊκοί ήταν αυτοί που υπέγραφαν το μανιφέστο υπέρ των μνημονίων!

Είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο ιστορικά, ότι για να επιβληθεί κάποιο σύστημα πρέπει να συμπράξουν στενά, πολιτική, εκκλησία και επιστήμη.

Άσχημοι καιροί. Καιροί χαμένου θάρρους. Η εξουσία έχει πάντα για την κοινωνία μια έξοδο, μια πόρτα κινδύνου σε κάθε κρίση που δημιουργεί. Κι αυτή η έξοδος, αυτή η πόρτα ήταν πάντα μια ντουλάπα εντοιχισμένη! Μέσα σε ένα στενό, τοξικό και περιορισμένο χώρο δράσης, οι άνθρωποι αρχίζουν να σπάνε όλους τους κώδικες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και της θρησκείας.

Άλλοι καίνε βιβλία, άλλοι διακόπτουν μια παράσταση, άλλοι συλλαμβάνουν γυμνασιάρχες, άλλοι μιλάνε για θεόσταλτους, άλλοι μιλάνε για αριστεροσύνη, άλλοι λιθοβολούν την «πόρνη» και ο θάνατος και η ακρίβεια τραβάνε την ανηφόρα χωρίς σημαίες και ταμπούρλα. Διαλύουν τον άνθρωπο σε ένα ποτήρι νερό σαν να είναι παυσίπονο αναβράζων!

Η κοινωνία γενιές τώρα είναι μια δούλα με σακατεμένα πόδια και χέρια πρησμένα πλένοντας τα πόδια των «αυτοκρατόρων της»!
Σχεδία πάντα για να πλέει πάνω της η νομενκλατούρα της εξουσίας.

Την μελωδία της ζωής πάντα την χαλούσε η παράφωνη νότα της πολιτικής.

Δεν τόλμησαν ποτέ οι άνθρωποι να ουρλιάξουν « Άι σιχτίρ όλοι σας».
Κάθαρση στην πολιτική και τους θεσμούς τώρα!

Η κοινωνία δεν χρειάζεται ούτε προκάτ επαναστάσεις, ούτε σωτήρες.
Χρειάζεται μονάχα τη δημοκρατία που γέννησε η ράτσα της! Η φυλή της! Ο Ελληνισμός της!

Στον δικό μου τον τόπο, γράφει ο ποιητής, την άνοιξη όλοι την χαιρετούνε…….

Υ.Γ. Η εξουσία πάντα με το σπαθί στο χέρι σε στάση αναμονής. Όχι! Δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι οπλοφορεί. Το δικό της σπαθί ονομάζεται ΝΕΜΕΣΗ!

Υ.Γ1. Άλλοι στην μακαρία οδό και άλλοι μακάριοι ρητορεύουν «εν τόπω χλοερώ»….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ