Νεο Ποτάμι το Πασοκ του Ανδρουλακη ή παραπόταμος του Μητσοτακη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειναι εκπληκτική η στήριξη στον Ανδρουλακη πριν ακόμη εκλεγει απο εφημερίδες, καναλια και sites που φημίζονται για την αγαπη τους στη ΝΔ του Μητσοτακη.

2232FD7D 242A 451E BBDF F4829BBD0027

Μάλιστα φτάσαμε στο σημείο το Πασοκ να εκτοξεύεται λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή Ανδρουλακη στο 15% και βάλε, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους.

DD90C0AA 96AA 40FE 9277 3B296151411F

Ο Ανδρουλακης πλέον παρουσιάζεται σαν ο πορθητής της Κεντροαριστεράς με την ελπίδα να κόψει ψήφους απο το ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που ο ίδιος βρίσκεται σε εντελώς διαφοερετικο μήκος κόμματος απο όσα προσδοκούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και εκείνοι που προέρχονται απο το Πασοκ.

Το προφίλ και οι θέσεις του Ανδρουλακη βρίσκουν πρόσφορο έδαφος περισσοτερο στους ψηφοφόρους της ΝΔ καθως ο Μητσοτακης εκλεκτηκε με τη στήριξη Σημιτικών και Βενιζελικων του παλιού Πασοκ.

Το μόνο που δείχνει να καταφέρνει ο Ανδρουλακης ειναι να επαναπατρίσει στο Πασοκ ψήφους απο τη ΝΔ παρα απο το ΣΥΡΙΖΑ, ψήφους τους οποίους προσδοκά να επιστρέψει στη ΝΔ με τη μορφή της συνεργασίας στις επόμενες εκλογες που θα γίνουν με απλή αναλογικη.

Αυτή τη φορά το σύστημα επέλεξε, αντί να κανει κάποιο νεο κομμα οπως το Ποτάμι παλιότερα, να ποντάρει στην νεκρανάσταση ενός παλιότερου vintage πολιτικού σχηματισμού, αυτού του Πασοκ.

Μάλιστα διευκόλυναν τοσο πολύ την εκλογή Ανδρουλακη που φρόντισαν να τον βαλουν απέναντι απο το Καμμενο χαρτί της πολιτικής, τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ