Φρίκη σε ορφανοτροφείο αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Share
Αποκαλύψεις που δεν τις χωρά ο νους του ανθρώπου έκανε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία είπε ότι αγόρια ηλικίας από 7 έως 11 ετών που ζουν σε ορφανοτροφείο εξαναγκάστηκαν σε σεξουαλικές πράξεις από εργαζομένους του ιδρύματος, οι οποίοι στη συνέχεια τα παρακολουθούσαν.

«Μου ήρθε επώνυμη καταγγελία από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή που μου έλεγε ότι υπήρχε βία στα παιδιά και σεξ μεταξύ παιδιών, συγκεκριμένα αγοριών, ηλικίας 7 με 11 ετών, και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, την επομένη πάγωσα την κρατική χρηματοδότηση και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μεικτά κλιμάκια με ειδικούς για το διοικητικό και γιατρούς. Πήγαν χθες και εξέτασαν τα παιδιά ένα-ένα. Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο Νοσοκομείο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Είναι παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, οι εργαζόμενες που έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ είναι γυναίκες. Όπως σημείωσε, εις βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, έπειτα από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολύ περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Τα αγοράκια ηλικίας 7 έως 11 ετών που σύμφωνα με την καταγγελία είχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους, κατ’ εντολή των εργαζομένων του ιδρύματος οι οποίοι… τα παρακολουθούσαν, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων» συνοδεία αστυνομικών.

Τα αγοράκια θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, ενώ παιδοψυχίατροι θα προσπαθήσουν να τα προσεγγίσουν με ειδικές τεχνικές προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για όσα συνέβαιναν πίσω από τις πόρτες του ιδρύματος.

Την καταγγελία για την φρικιαστική δράση των εργαζομένων έκανε μια γυναίκα η οποία εργάζεται στο ίδρυμα πάνω από 15 χρόνια. Στην επιστολή της περιέγραψε όσα είδε με τα μάτια της, ενώ αποκαλύπτει ότι γυναίκες εργαζόμενες έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ και τα παρακολουθούσαν.

Σε βάρος του ορφανοτροφείου που βρίσκεται στην Αττική εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από μηνυτήρια αναφορά, καθώς το ίδρυμα φιλοξενούσε περισσότερα παιδιά από όσα δήλωνε στις Αρχές.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη «παγώσει» κρατική χρηματοδότηση προς το ορφανοτροφείο και το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπόθεση να φτάσει στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ