Ούτε τα σύνορα δεν φυλάνε τόσοι: 10.000 αστυνομικοί θα κυνηγάνε όσους δεν φοράνε μάσκα

Με 10.000 αστυνομικούς στους δρόμους που θα ελέγχουν τα νεα μέτρα απαντα η κυβερνηση στην απειλή της Όμικρον.

Ζούμε στη χώρα που αντι να γίνονται συνεχείς συσκέψεις και ενέργειες για την ενίσχυση του ΕΣΥ (σ.σ. έστω και τώρα…) και το πως θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί υγειονομικά ανά την Ελλάδα το νέο κύμα που φαίνεται να έρχεται λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, γίνονται έκτακτες συσκέψεις για να αντιμετωπιστεί… αστυνομικά, με αφορμή και την ισχύ (από αύριο Παρασκευή) των νέων εορταστικών μέτρων.

Το προφητικό άρθρο του Ολυμπία πριν ένα μήνα ακριβώς:

Προετοιμάζεται η χώρα για ταραχές ή κοινωνική έκρηξη;

Πολιτικοι αναλυτές μεταφράζουν την στρατιωτική παράταξη των ΜΑΤ στους δρόμους των Αθηνών στην φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου σαν επίδειξη δύναμης απο την πλευρά της κυβέρνησης αλλα και σαν προειδοποίηση σε όσους εχουν σκοπό να δημιουργήσουν τυχόν έκτροπα στο εγγύς μέλλον, στην καρδιά της Αθήνας και οχι μόνο.

ΜΑΤ ακολουθούν στενά διαδηλωτές. #Πολυτεχνειοpic.twitter.com/0NLPXGfncg— Savvas Karmaniolas (@savvaskarma) November 17, 2021

Η κυβερνηση στην ουσία έστειλε ένα μηνυμα ισχύος πως αν υπάρξουν διαμαρτυρίες για τα μέτρα που σχεδιάζονται και κάποιοι εχουν την πρόθεση να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα, τότε θα τα βρουν σκούρα.

Μάλιστα και η πρόσφατη δήλωση του Ακή Σκερτσου στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου πως οι αστυνομικοί δεν μεταδίδουν τον ιο και συνεπως δεν υπάρχει θεμα υποχρεωτικότητας της επέκτασης του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας δείχνει οτι η κυβερνηση θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα σιγουριάς και ασφαλείας στα σώματα ασφαλείας τα οποια τα εχει ανάγκη πλέον, σε αυτά που σχεδιάζει.

Βέβαια η στάση της κυβέρνησης σχετικά με την υποχρεωτικότητα στα σώματα ασφαλείας ειναι άκρως υποκριτική. Αρκεί να θυμίσουμε την περίπτωση των 54αρων άρτια εκπαιδευμένων διασωστών της ΕΜΑΚ που τους απομάκρυνε το καλοκαίρι επειδή ήταν ανεμβολιαστοι.

Βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι στη λογική του παραλόγου αυτής της Κυβέρνησης, οι αστυνομικοί -που κατά τον κ.Σκέρτσο δεν διασπείρουν τον ιό- είναι πιο χρήσιμοι από τους υγειονομικούς, ε, τότε η αντιμετώπιση αυτή βγάζει νόημα… σε κάποιο άλλο σύμπαν.

Νωρίτερα λοιπόν, πραγματοποιήθηκε ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι γενικοί διευθυντές της Αστυνομίας, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες κατευθύνσεις για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι πως από αύριο Παρασκευή, αρχίζουν σαρωτικοί έλεγχοι από την αστυνομία, με τον κ. Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και διαρκείς παντού.

«Οι επόμενες 15 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για όλη τη χώρα και η Ελληνική Αστυνομία έχει διπλή αποστολή: Από τη μία εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας και ασφαλώς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας», επεσήμανε επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα ο Υπουργός και τόνισε ότι «η Αστυνομία πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών» (σ.σ. όχι το σύστημα υγείας, η αστυνομία).

Επέστησε την προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή του μέτρου για τις μάσκες και έδειξε την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν οι έλεγχοι: «Πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει μία τεράστια εμπειρία και θέλω να ζητήσω να είμαστε ταυτοχρόνως αυστηροί και πολιτισμένοι, ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά. Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί δίκαια και αποτελεσματικά».

Προς αυτή την κατεύθυνση, πάνω από 10.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους κάθε μέρα και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των μέτρων, ωστόσο το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θα κορυφωθούν οι έλεγχοι, με έμφαση τα κέντρα διασκέδασης, αλλά και την εστίαση.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες, έχουν εντολές να ελέγχουν με κάθε αυστηρότητα, ουσιαστικά και όχι δειγματοληπτικά, τους υπεύθυνους αυτών των επιχειρήσεων, εάν τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σε αντίθετη περίπτωση να επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται. Για το λόγο αυτό στις ομάδες ελέγχου θα συμμετέχουν και υπάλληλοι από άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με εντολές που έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι έλεγχοι θα αφορούν τόσο στο αν τηρούνται οι κανόνες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, όσο και για τη χρήση μάσκας κατά την προέλευση των πελατών στα κέντρα.

Οι μάσκες, πάντως, είναι το κύριο μέτρο που θα ελέγχουν οι αστυνομικοί, καθώς από αύριο επιβάλλονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και οι έλεγχοι θα γίνονται σε όλους τους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός, όπως αγορές, ΚΤΕΛ, σταθμοί, αεροδρόμια, κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ