Οι Ρώσοι έφτιαξαν drone που φορτίζει από ηλεκτροφόρα καλώδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικοί της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Μηχανικής της ρωσικής πόλης της Σιβηρίας Τιουμέν σχεδίασαν ένα drone που μπορεί να επαναφορτιστεί από ηλεκτροφόρα καλώδια, το οποίο αυξάνει σημαντικά τον χρόνο πτήσης μικρών drones, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο “Rosspatent”.

3811C7FC C5DD 412D 926F 6A2D2A187F67

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το drone αυτό είναι ένα αεροσκάφος με πολλαπλούς ρότορες (με πολλούς περιστρεφόμενους έλικες), στο κάτω μέρος του οποίου είναι εγκατεστημένο ένα ανοιγόμενο σπειροειδές μαγνητικό κύκλωμα με  σφιγκτήρες για τη λήψη του ρεύματος – για να επαναφορτίσει την μπαταρία του.

Οι επιστήμονες του στρατού δικαιολογούν τη σκοπιμότητα αυτού του έργου από το γεγονός ότι προς το παρόν τα μικρά ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν είναι ικανά για πτήσεις μεγάλης εμβέλειας, ενώ χρειάζονται τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε πόλεμο, ιδίως για την αναγνώριση εχθρικού εδάφους.

Αυτό το ελικόπτερο υποτίθεται ότι λειτουργεί ως εξής: ο χειριστής του κατευθύνει τους σφιγκτήρες στη γραμμή ισχύος και δίνει εντολή να κλείσουν. Στη συνέχεια, το drone φορτίζεται σε ανεστραμμένη θέση, ενώ διατηρεί την ικανότητα να πραγματοποιεί αναγνώριση μέσω της κάμερας που είναι εγκατεστημένη σε αυτό προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Αφού φορτιστεί η μπαταρία, ξεκινούν οι κινητήρες του ελικοπτέρου – οι σφιγκτήρες ανοίγουν το ηλεκτρικό καλώδιο, το αεροπλάνο επιστρέφει στην αρχική του θέση και συνεχίζει την πτήση του.

Η τοποθέτηση του μαγνητικού κυκλώματος στο κάτω μέρος του επιπέδου στον άξονα συμμετρίας του επιτρέπει να αποσπαστεί από τη γραμμή του ρεύματος χωρίς κίνδυνο (ανεξέλεγκτη περιστροφή).

Σύμφωνα με το έγγραφο, το μαγνητικό κύκλωμα του αεροσκάφους θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη σύλληψη και τη ρίψη ωφέλιμων φορτίων.

Sputnik

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ