Το Καστελόριζο θα κρατηθεί με τον μόνο τρόπο: Φωτιά και τσεκούρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόσφατη δήλωση της ΕΕ από τον καθ ύλη αρμόδιο Ζοζέπ Μπορέλ υπήρξε σαφής: Η Τουρκία δεν εντάσσεται αν δέν υπογράψει το Διεθνές Δίκαιο θαλασσών ως αυτό έχει στον ΟΗΕ.

Η Τουρκία αντέδρασε δια του Ακάρ που σε ομιλία του πάλι ξεδίπλωσε το «λεκτικό» των Τούρκων τοπογραφικό της περιοχής αναφέροντας αριθμητικά εκτάσεις νησιού και Μεσογείου, αφήνοντας πλέον ξεκάθαρα να φανεί ποίος ο στόχος: Καστελλόριζο.

Θέλουν να το περικυκλώσουν θαλάσσια, και μετά να το καταλάβουν αφού για να επισκεφτεί άνθρωπος τα νησιά θα πρέπει πλέον να διασχίσει χωρικά των Τούρκων θαλάσσια ύδατα, και τον εναέριο άνωθεν αυτών.

Το πως θα τα καταλάβουν; Μά το βλέπουμε. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Στέλνοντας μπουλούκια από «ειρηνικούς» και «κατατρεγμένους» Τούρκους αυτή τη φορά, προς μόνιμη φιλοξενία. Εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος που κάναμε με τους οκτώ πραξικοπηματίες Τούρκους στρατιωτικούς, στους οποίους σκανδαλωδώς δώσαμε άσυλο.

Ο ευρισκόμενος στο νησί Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε: Τους περιμένουμε! Οφείλουμε να τους περιμένουμε, γιατί είναι δεδομένο ότι θα έλθουν. Και η απάντηση που θα πρέπει να λάβουν, είναι η μοναδική που καταλαβαίνουν. Φωτιά και τσεκούρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ