Καντίροφ: Μετά την Τουρκία, στο στόχαστρο του Τσετσένου ηγέτη η Ουκρανία του Ζελένσκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίσει την αντιρωσική πολιτική του, τότε η Ουκρανία θα πρέπει να προσαρτηθεί από τη Ρωσία. Η συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε μέσω της Κρατικής Τηλεόρασης του Γκρόζνι.

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι εάν ο κ. Ζελένσκι και η ομάδα του συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, τότε η Ουκρανία θα πρέπει να προσαρτηθεί στη «χώρα μας». Οι Ουκρανοί είναι ο λαός μας, αυτό είναι το έδαφός μας. Αυτή είναι η γνώμη μου», είπε ο Καντίροφ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της δημοκρατίας της Τσετσενίας, εάν του ανέθεταν να λύσει το «ουκρανικό» πρόβλημα, «θα είχε λύσει αυτό το ζήτημα εδώ και πολύ καιρό»: «θα είχε προσαρτήσει την Ουκρανία στη Δημοκρατία της Τσετσενίας ή θα την είχε κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό». Ωστόσο, τόνισε ο Καντίροφ, υπάρχουν κρατικές συμφωνίες που δεν επιτρέπουν τη λήψη τέτοιων αποφάσεων.

Ο Καντίροφ τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενεργεί διορατικά και σοφά, δεν λαμβάνει βραχυπρόθεσμες αποφάσεις. Στην κατάσταση που αναπτύσσεται γύρω από τη Ρωσία, ο πρόεδρος δεν θα επιτρέψει στη Δύση να υπαγορεύσει τους όρους της. Σημείωσε δε ότι είχε πει εδώ και καιρό ότι «μετά την Κριμαία, το Κίεβο πρέπει να καταληφθεί».

Νωρίτερα, ο Ραμζάν Καντίροφ κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν είτε να οικοδομήσει διαφανείς σχέσεις με τη Ρωσία, είτε να παραδεχτεί ότι «φιλοξενεί τρομοκράτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ