Η μεγαλύτερη Απάτη, αγαπητέ Νίκο Κουτσού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 19 Δεκεμβρίου 2021 δημοσιεύθηκε και στη «Σημερινή» η ιστορικής σημασίας ανάλυση του αγαπητού Νίκου Κουτσού «Η ερμηνεία του κειμένου των κατευθυντηρίων γραμμών της 12ης Φεβρουαρίου (1977) – Η μεγαλύτερη ιστορική διαστρέβλωση στην πορεία του Κυπριακού».

Μόλις διάβασα την ανάλυση αυτή, όταν την πρωτοείδα αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.agora-dialogue.com την προώθησα για ανάρτηση και σε άλλες ιστοσελίδες, γιατί ήταν μεγάλη έκπληξη η εμφάνισή της. Κανένας πολιτικός στην Κύπρο ή στην Ελλάδα δεν τόλμησε να πει την αλήθεια, ενώ όλοι την γνώριζαν και γνωρίζουν.

Εδώ και σχεδόν 7 χρόνια, όταν εντόπισα στα βρετανικά έγγραφα την αλήθεια, έγραψα επανειλημμένα προβάλλοντας αυτήν τη «μεγάλη ιστορική διαστρέβλωση» (και στο βιβλίο μου « Διζωνική vs Δημοκρατία» 2019). Για την οποία ευθύνονται ΟΗΕ, Βρετανία, Ρωσία (συνοδοιπόροι υποχείριοι Αμερικανοί των Βρετανών) και ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. Πρωτίστως δικοί μας, κόμματα και άλλοι, υποστηρικτές της βρετανο-τουρκικής απαρτχάιντ δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας. Η οποία (ΔΔΟ) ξεκίνησε από το Λονδίνο, ουσιαστικά με τη δήλωση του Υπουργού Αποικιών από τη Βουλή των Κοινοτήτων, στις 19.12.1956, για ξεχωριστή αυτοδιάθεση μιας μειονότητας του 18%! Με τους Τούρκους να ζητούν πλέον εντός του 1957 διζωνική, δύο ζώνες, δύο κράτη στην Κύπρο.

Στις 12 Φεβρουαρίου 1977 δεν υπήρξε καμία «Συμφωνία Κορυφής» αλλά απλώς κατευθυντήριες γραμμές για επανέναρξη του διαλόγου, οδηγίες προς τους διαπραγματευτές, δίχως υπογραφές και αυτά τα είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Μακάριος την επομένη στη δημοσιογραφική διάσκεψη. Αλλά επιτηδείως όλα αυτά αγνοήθηκαν, σκεπάστηκαν, για ν’ αποτελέσει η πράξη τους τη μεγάλη ΑΠΑΤΗ εις βάρος ολόκληρου το λαού και των δικαίων μας…

Όλα τα έκτοτε ανακοινωθέντα, από το 1977 μέχρι σήμερα, περιλαμβανομένης της Κοινής Διακήρυξης Αναστασιάδη/Έρογλου 11 Φεβρουαρίου 2014, είναι άκυρα, γιατί βασίζονται σε ανύπαρκτες «Συμφωνίες». Η μεγάλη ιστορική πλέον ΑΠΑΤΗ, αγαπητέ Νίκο, όχι μόνο διαστρέβλωση…

Σ’ ευχαριστώ.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και γνήσια απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Φανούλα Αργυρού simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ