Παραμονή πρωτοχρονιάς στην ΕΡΤ2 με την λαμπερή Ναντια Κοντογεωργη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμονή πρωτοχρονιάς 31/12 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 στις 23.20 το πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με κάποιες από τις πιο λαμπερές στιγμές της που έλαβαν χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος αλλά και στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο Καλλιμάρμαρο.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη, οικοδέσποινα άλλωστε της ζωντανής αναμετάδοσης του προγράμματος του ΚΠΙΣΝ από την ΕΡΤ2 στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, με σόου πυροτεχνημάτων και χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι αλλά και το φωτεινό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Για την εορταστική βραδιά στην ΕΡΤ2 η ΕΛΣ επέλεξε δημοφιλείς άριες από διάσημα έργα του ρεπερτορίου της όπερας, όπως η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, ο Ντον Τζοβάννι και οι Γάμοι του Φίγκαρο του Β. Α. Μότσαρτ, ο Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, η Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, αλλά και αποσπάσματα από τις όπερες Τροβατόρε, Αΐντα, Τραβιάτα και Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι. Ερμηνεύουν οι κορυφαίοι, με διεθνή αναγνώριση Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές της όπερας ‘Αννα Νετρέμπκο, Ανίτα Ρατσβελισβίλι, Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα, Δημήτρης Πλατανιάς, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Γιουσίφ Εϊβάζοφ. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνουν οι Φιλίπ Ωγκέν, Λουκάς Καρυτινός, Ντάνιελ Σμιθ, Βασίλης Χριστόπουλος.

Από την εορταστική βραδιά της ΕΛΣ στην ΕΡΤ2 δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός: Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύει απόσπασμα από τη χορογραφία των RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα – Γιόζεφ Φρούτσεκ) πάνω στους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Ζιάβρα, ενώ οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ ερμηνεύουν χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου πάνω στο 5ο Κοντσέρτο για πιάνο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ