Επιδημία γρίπης χτυπά το Ισραήλ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν λένε να σταματήσουν οι κακές ειδήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδημία γρίπης χτύπα το Ισραήλ με χιλιάδες κρούσματα σε πολίτες. Με τις ίδιες πληροφορίες να κάνουν λόγο μάλιστα για αρκετές περιπτώσεις νοσηλείας σε νοσοκομείο.

Αυτή είδηση έρχεται αμέσως μετά την τρομακτική εξέλιξη με γρίπη των πτηνών η οποία εξόντωσε 5000 αποδημητικούς γερανούς στο βόρειο Ισραήλ, ενώ αμέσως επιβλήθηκε καραντίνα και εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων πουλερικών προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της.

Οι πληροφορίες όμως που έχουμε κάνουν λόγο για κύμα γρίπης σε ανθρώπους που το πιθανότερο είναι να μην σχετίζεται με την γρίπη των πτηνών, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο η επιδημία αυτή να προσβάλλει ανθρώπους. Για την ακρίβεια τα τελευταία 18 χρόνια έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μόλις μερικές εκατοντάδες θάνατοι σε ανθρώπους που σχετίζονται με την γρίπη των πτηνών.

Το πιθανότερο είναι να έχουμε μία επιδημία γρίπης η οποία έρχεται να προστεθεί στην έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού που επίσης χτύπα το Ισραήλ. Τα κρούσματα της πανδημίας στην χώρα έφτασαν χθες τα 3000 μετά από μία περίοδο ύφεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ