Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Οι συμμορίες του Ράμα κλέβουν τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απροστάτευτος ο ελληνισμός! Το ελληνικό κράτος αν και έχει δικαίωμα να παρέμβει, σιωπά μπροστά στην εθνοκάθαρση των γηγενών στην Βόρειο Ήπειρο, όπως σιώπησε και για την Κύπρο.

Αλβανοί με τις πλάτες του Ράμα προσπαθούν με αμφισβητήσιμους τίτλους να καρπωθούν περιουσίες της ελληνικής κοινότητας

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα των περιουσιών των Ελλήνων στην περιοχή της Χειμάρρας κρούει με ανακοίνωσή του το τοπικό παράρτημα της Ομόνοιας, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις της αλβανικής κυβέρνησης.

Το κόμμα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών τονίζει ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό τις εξελίξεις στο χρόνιο πρόβλημα του περιουσιακού. Παρότι -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση- η πρόσφατη μερική ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής τίτλων ιδιοκτησίας από το κτηματολόγιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πρώτο βήμα -με καθυστέρηση πολλών ετών-, αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες.

Η αλβανική κυβέρνηση καταγγέλλεται ότι προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δικών της ανθρώπων, με παρατυπίες σε συγκεκριμένες περιοχές, που προσπαθούν με αμφισβητήσιμους τίτλους να καρπωθούν περιουσίες της ελληνικής κοινότητας. Σε άλλες περιοχές η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί παρά σε μικρό ποσοστό, καθώς, όπως αναφέρεται, στις Δρυμάδες βρίσκεται μόλις στο 25%, ενώ στη Χειμάρρα μόλις στο 20%.

Οπως τονίζεται, η Ομόνοια καλεί τους Βορειοηπειρώτες Ελληνες να δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τις περιουσίες τους, καθώς οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται «ραγδαίες». Προκειμένου μάλιστα να διευκολυνθούν οι Βορειοηπειρώτες, από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στα γραφεία της Ομόνοιας Χειμάρρας θα βρίσκονται εξειδικευμένοι νομικοί σύμβουλοι με σκοπό να βοηθήσουν και να κατευθύνουν αφιλοκερδώς όλους τους κατοίκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ