Η Αίγυπτος εντάσσεται στην Τράπεζα των BRICS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB), που δημιουργήθηκε από τις χώρες BRICS, ενέκρινε την ένταξη ενός άλλου νέου μέλους – της Αιγύπτου, στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Αυτό δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας.
«Η Αίγυπτος θα λάβει στην NDB μια νέα πλατφόρμα για την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα των υποδομών και της βιώσιμης ανάπτυξης με τους BRICS και άλλες αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς και αναπτυσσόμενες χώρες.

0B82CB58 1B68 4E33 9BB7 92804227FDD0

» Η ιδιότητα  του μέλους θα τεθεί σε ισχύ αφού η χώρα γίνει δεκτή να ολοκληρώσει τις εσωτερικές της διαδικασίες και καταθέσει το έγγραφο προσχώρησής της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας BRICS- NDB ενέκρινε δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Ρωσία στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτης βοήθειας προς τις χώρες μέλη της τράπεζας για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι BRICS είναι μια ομάδα πέντε χωρών που έλαβε την ονομασία από τα αρχικά των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 2006 ως μέρος του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

kommersant.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ