Κωστής Χατζηδάκης: Καλή Χρόνια το 2022 με μείωση συντάξεων 268 ευρώ σε χήρες και αναπήρους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εορταστική» εγκύκλιος Τσακλόγλου (ο καθηγητής που λέει ότι πρέπει να αποφύγουμε την αύξηση μισθών πάση θυσία) πετσοκόβει τις συντάξεις και τα δικαιώματα των πλέον αδύναμων

Πρωτοχρονιά 2022 με μείωση συντάξεων έως 268 ευρώ σε χήρες και αναπήρους. Στις περικοπές των συντάξεων χηρείας αναφέρεται σε σχόλιο του ο γνωστός εργατολόγος Κώστας Τουσκαλάς.

Γεγονός είναι η πρωτοχρονιάτικη περικοπή στις συντάξεις χηρείας. Αυτό καθορίζει νέα εγκύκλιος με τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά να σημειώνει ότι «οι συνταξιούχοι λόγω θανάτου θα λαμβάνουν μια φορά την εθνική σύνταξη και εφόσον έχουν λάβει από τη δική τους σύνταξη πλήρες το τμήμα της εθνικής σύνταξης , θα λαμβάνουν ως παροχή χηρείας το 70% της ανταποδοτικής σύνταξης για την πρώτη τριετία και το 35% της ανταποδοτικής σύνταξης».

Αναλυτικά η δήλωσή του

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς πετσοκόβονται έως 268 ευρώ οι μελλοντικές συντάξεις λόγω θανάτου. Οι συνταξιούχοι λόγω θανάτου θα λαμβάνουν μια φορά την εθνική σύνταξη και εφόσον έχουν λάβει από τη δική τους σύνταξη πλήρες το τμήμα της εθνικής σύνταξης , θα λαμβάνουν ως παροχή χηρείας το 70% της ανταποδοτικής σύνταξης για την πρώτη τριετία και το 35% της ανταποδοτικής σύνταξης. Παραμένουν τα κατώτατα όρια των 360 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ