Παρέμβαση Γεωργιαδη για τις τιμές των PCR test – Που θα φτάσουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλωντας στην εκπομπη του Γιώργου Παπαδακη στον ΑΝΤ1, ο Αδωνις Γεωργιαδης τονισε:

Πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Περιμέναμε την άνοδο στα κρούσματα, να έχουμε 30.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά ήρθε μια εβδομάδα νωρίτερα. Δεν πρέπει να κοιτάμε σκέτο το νούμερο αυτό. Δεν υπάρχει επίπτωση και επιβάρυνση στο σύστημα υγείας. Όποιος είναι εμβολιασμένος και νοσεί από την μετάλλαξη Όμικρον, έχει ήπια συμπτώματα και σε πέντε ημέρες το περνάει, σαν κρυολόγημα. Δυστυχώς, έχουμε ακόμη και την μετάλλαξη Δέλτα.

Για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας. Όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους. Εγώ πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν «κλειδώσει» στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ