Σφοδρή επίθεση Σιιτών ανταρτών κατά τουρκικής στρατιωτικής βάσης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή επίθεση η οποία μάλιστα περιπλέκει την κατάσταση στο βόρειο Ιράκ, δέχτηκε η τουρκική στρατιωτική βάση που βρίσκεται βόρεια της Μοσούλης. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα ελεγχόμενη από το Ιράν στρέφεται ανοιχτά κατά της Τουρκίας, με τέτοια σφοδρότητα. Γίνεται αντιληπτό πως εάν οι ομάδες που ελέγχονται από το Ιράν συνασπιστούν με τους Κούρδους μαχητές, τότε η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία σοβαρότατη απειλή στα νότια και ανατολικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Πάνω από 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν χθες το βράδυ με στόχο τους τούρκους στρατιώτες, ενώ αναλυτές επισημαίνουν ότι η επίθεση δεν έγινε από Κούρδους μαχητές, αλλά από Σιιτική  ομάδα η οποία ελέγχεται από το Ιράν. Έγινε μάλιστα στην επέτειο της δολοφονίας του εμβληματικού ιρανού στρατηγού Σολεϊμανί, σε μία ενέργεια που είχε προκαλέσει την οργή των Ιρανών.

Η εκτόξευση έγινε από ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό, το οποίο βρέθηκε κατεστραμμένο λίγες ώρες μετά την επίθεση.

D9326E48 D1BE 4AA6 8C56 BDD1B300E9A4
Το φορτηγό από το οποίο εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες κατά των τούρκων

Όπως είναι επόμενο, οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό, αφού εάν κλιμακωθούν οι επιθέσεις των Ιρανών, τότε η παρουσία τους στο Ιράκ θα είναι εξαιρετικά επισφαλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ