Πλήρης καταστροφή – Πάμε για 50.000 νέα κρούσματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την στιγμή που η κυβερνηση δεν ακούει κουβέντα για το άνοιγμα των σχολείων και κανει οτι μπορει για να τα ανοίξει με το ζόρι, τα κρουσματα εκτοξεύονται σε πρωτοφανή επίπεδα.

Στις 11:00 είχαν ξεπεράσει τις 34.000 ενώ οι εκτιμήσεις μιλάνε ακόμη και για 50.000

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, παρότι σχεδόν όλοι οι επιστήμονες λένε ότι είναι ηπιότερης έντασης και νόσησης, είναι σαρωτική και η ταχύτατη αύξηση στα νούμερα των κρουσμάτων προκαλεί… πανικό (στη χώρα μας τουλάχιστον).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκου Θωμαΐδη, μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, στην οποία εντοπίζονται τουλάχιστον τα μισά από τα συνολικά θετικά κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, ο κόσμος συρρέει για τεστ κορωνοϊού και υπό τον φόβο της νέας μετάλλαξης και επειδή σχεδόν όλοι πια είναι επαφή κάποιου κρούσματος. Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση επιμένει να μην διευκολύνει καθόλου τους πολίτες (ούτε πρακτικά, ούτε ουσιαστικά) και να συντηρεί το αφήγημα περί «πετυχημένης διαχείρισης», ενώ έχουν ξεκινήσει εντατικά οι συστάσεις να μην κάνουν μοριακά τεστ οι τριπλοεμβολιασμένοι και να αρκούνται στο rapid.

«Η Πολιτεία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της και θα εξακολουθήσει. Εξαιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Ο, συστήνεται σε εμβολιασμένους με 3η δόση που βρίσκονται θετικοί σε rapid test να μην κάνουν και μοριακό. Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στα διαγνωστικά τεστ στην Ευρώπη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

Και μέσα σε αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα», ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου…

Ο ΠΟΥ για την Όμικρον

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα πως με βάσει περισσότερα στοιχεία που προκύπτουν, η μετάλλαξη Όμικρον πλήττει την άνω αναπνευστική οδό, προκαλώντας ηπιότερα συμπτώματα απ’ ό,τι προηγούμενες παραλλαγές.

«Βλέπουμε πως όλο και περισσότερες μελέτες επισημαίνουν ότι η Όμικρον μολύνει το άνω τμήμα του σώματος. Αντίθετα με τις άλλες (παραλλαγές), που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή πνευμονία», δήλωσε ο Διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ Αμπντί Μαχαμούντ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «καλά νέα».

Ωστόσο πρόσθεσε πως η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον σημαίνει ότι θα γίνει κυρίαρχη μέσα σε διάστημα εβδομάδων σε πολλά μέρη, δημιουργώντας μια απειλή σε χώρες στις οποίες υψηλό ποσοστό του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ