Στο Καζακστάν θα πέσει το ξύλο της (ρωσικής) αρκούδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Διονυσης Παντης απο το pantislawoffice.blogspot.com

Το ξύλο της (ΡΩΣΙΚΗΣ) αρκούδας θα πέσει στο Καζακστάν… Η Ρωσία πλέον δεν αστειεύεται. Ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις μεταβαίνουν στο Καζακστάν για την αντιμετώπιση της εξέγερσης στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO). Ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας αποτελείται σήμερα από έξι μετασοβιετικά κράτη : Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν (θυμάστε τις εγγυήσεις ασφαλείας και στρατιωτικής συνδρομής της Ρωσίας προς την χώρα ενόψει κινδύνου επιθέσεως από τους Ταλιμπάν) και βεβαίως Ρωσία.

Πρόκειται για στρατιωτική συμμαχία που απαγορεύει την ένταξη σε άλλες. Μέλη του υπήρξαν κατά το παρελθόν και το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία και το Ουζμπεκιστάν. Το Αζερμπαϊτζάν πλέον ανήκει στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας ως αδελφό εθνολογικά κράτος ιδίως δε μετά την στήριξη που του παρείσχε στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μήνυμα υποστήριξης φίλων καθεστώτων, κρατών, δυνάμεων πέστε το όπως θέλετε.

Η εξέγερση βλέπετε ότι έλαβε χώρα λίγα 24ωρα πριν τις προγραμματισμένες Ρώσο Αμερικανικές συνομιλίες στην Γενεύη. Τυχαίο ή όχι δεν έχει σημασία. Bad timing ; Νέες πραγματικότητες στον 21ο αιώνα! Προφανώς προσεχώς θα πέσουν και “επενδύσεις” και… τα απολύτως απαραίτητα…. μπικικίνια! Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια και επιρροή και ρευστό.

Το Καζακστάν εκτός της γεωπολιτικής του σημασίας είναι κάτοχος πολύ σημαντικού ορυκτού πλούτου :18η πετρέλαιο παραγωγός χώρα στον κόσμο και μεταξύ των λίγων χωρών στην εξόρυξη ουρανίου. Η Ρωσία δεν επαναλαμβάνει τα “λάθη” της ΕΣΣΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ