Μετά την μονομερή ακύρωση του East Med, τον Αύγουστο θα μάθουμε και πως θα μοιράσουμε την ΑΟΖ του ελληνισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε πως το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ απέστειλε,μέσω Πρεσβειών, νον πέηπερς (επίσημη βούληση με διπλωματικό τέχνασμα) στις τρεις Κυβερνήσεις δηλαδή Ελλάδας Ισραηλ και Κύπρου πρόθεση κατάθεσης αρνησικυρίας στην εκπεφρασμένη σύγκλιση των τριών αυτών κρατών να προχωρήσουν στην κατασκευή αγωγού υπό την θάλασσα για τήν μεταφορά πετρελαίων σύν των μελλοντικώς εξορυσσομένων εκ των παρακείμενων του αγωγού
ΑΟΖ των τριών αυτών χωρών.

Υπάρχει δε και εκπόνηση μελέτης διαδρομής του εν λόγω αγωγού προς Δυτική Ευρώπη, οποία διαδρομή εδράζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο σε βυθούς και στεριές. Η Τουρκία αντιδρώντας απείλησε με δυναμική επέμβαση (δες νταβατζηλίκια) ως προς την χωρίς την δική της άδεια, πραγμάτωση του έργου αυτού, για την ώρα, μόνο ως πρός το υποθαλάσσιον της διέλευσης του αγωγού.

Αυτά τα πιο πάνω ανεπίσημα έγγραφα, νον πέηπερς, συνήθως προηγούνται των επισήμων εγγράφων, προετοιμάζοντας τους που τους αφορά,αφού είναι ακόμα σχέδια, εκφράζοντας όμως την κυοφορούμενη απόφαση.

Και ενώ στην Αθήνα απέβλεπαν, ακόμη, ομού με την Τουρκία προσφυγή δια «χρησμό» στη Χάγη, ήλθαν προχθές στούς πρέσβεις τα νέα τα βαριά.

Στις ΗΠΑ εδόθη ο χρησμός. Έγιν εκεί η μοιρασιά. Οποία μοιρασιά για την ώρα συμπίπτει με την ακύρωση τής παραγγελίας της Τουρκίας για τα F-35.

Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε ίσως αργότερα,αφού κάθε πράγμα στον καιρό του. Και ο κολιός ……
τον Αύγουστο,ολαός λέει.

Κάπου εκεί προβλέπεται να ανακοινωθουν και άλλα,αφου έρχονται οι εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ