Σείστηκαν Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος: Εντυπωσιακή άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Αρμάδα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη και την Τετάρτη ελληνικά μαχητικά και πλοία του ελληνικού Στόλου πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο Truman και της αρμάδας του 6ου Στόλου και εκτελέστηκαν προχωρητικοί ελιγμοί και αντικείμενα αντιαεροπορικής άμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας.

Με πληροφορίες του Χρήστου Μαζανίτη απο το enikos.gr

Η συνεκπαίδευση μονάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τη «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου 8» των ΗΠΑ (US Carrier Strike Group EIGHT, CSG – 8) στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης διεξήχθη στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες.

Συγκεκριμένα, από την Ελλάδα συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΕΛΛΗ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΛΑΣΚΟΣ, το Υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ και Μαχητικά Αεροσκάφη F-4, F-16, καθώς και το CSG – 8 των ΗΠΑ αποτελούμενο από το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN, τα Αντιτορπιλικά USS BAINBRIDGE, USS GRAVELY, USS ROSS, USS ROOSEVELT, την Νορβηγική Φρεγάτα HNoMS FRIDTJOF NANSEN και Μαχητικά Αεροσκάφη F-18.

Μάλιστα επί δύο ημέρες το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο συνόδευε η φρεγάτα Έλλη.

Οι εν λόγω συνεκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)], συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ