Δεχόμαστε τετελεσμένα πολεμικής ήττας, χωρίς να έχει πέσει ούτε σφαίρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή, οδεύουμε σε μία νέα εθνική τραγωδία.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα υφίσταται απανωτές εθνικές ήττες, που όμοιες της έχει να υποστεί από το 1974.

Από την υπογραφή της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, η οποία ενώ χαρακτηρίστηκε ρητά «παράνομη» από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2019, περιέργως αυτός ο όρος απαλείφθηκε πλήρως από όλες τις επόμενες συνοδούς, εώς την εγκατάλειψη του East Med, Του εμβληματικού αφού έργου το οποίο ακυρώνεται στην πράξη το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και εγγυώταν την γεωγραφική συνέχεια του ελληνισμού. Από την Κέρκυρα μέχρι την Κερύνεια.

Μία ακύρωση – δώρο των αμερικανών στους τούρκους, οι οποίοι είχαν αντιταχτεί σθεναρά στην κατασκευή του αγωγού. Μία προδοσία κατά της Ελλάδας, αφού πρώτα υπογράψαμε μία συμφωνία χωρίς να έχουμε κατοχυρώσει το συγκεκριμένο έργο που θα έβαζε τέλος στις τουρκικές ονειρώξεις περί «γαλάζιας πατρίδας».

Το συγκεκριμένο μνημόνιο αναρτήθηκε στον ΟΗΕ, με την Ελλάδα να μην σηκώνει γη και ουρανό για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Ο αγωγός ακυρώνεται με ένα απλό άτυπο έγγραφο των ΗΠΑ, λίγους μήνες μετά την Λεόντειο συμφωνία που υπέγραψε η χώρα μας με την υπερδύναμη.

Η Τουρκία ήδη εφαρμόζει το παράνομο μνημόνιο στέλνοντας πολεμικά πλοία ακόμα και ανατολικά της Κρήτης, εντός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, τα οποία επιχειρούν παρενοχλώντας ερευνητικά σκάφη που διενεργούν έρευνες για λογαριασμό της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση διά του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη απεμπολεί την υποχρέωση υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, περιορίζοντας την εθνική μας κυριαρχία στα έξι ναυτικά μίλια. Δεν υπάρχει προηγούμενο κυρίαρχου κράτους να ανοίγει επίσημα την κερκόπορτα σε έναν εχθρό. Αφού έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού επικρατείας, η Τουρκία για πρώτη φορά στα χρονικά, εξέδωσε NAVTEX, έξι μίλια από νησιά της Δωδεκανήσου.

Όλα αυτά, χωρίς να έχει πέσει ούτε μία σφαίρα.

Η πολιτική του κατευνασμού και του διαλόγου που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει καταρρεύσει παταγωδώς. Ακόμα και μετά από αυτές τις εθνικές υποχωρήσεις, η Τουρκία αντί να σταματήσει τις προκλήσεις, κλιμακώνει. Για πρώτη φορά μετά το 1974, επιβουλεύεται με ανακοινώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ακόμα και κατοικημένα νησιά της πατρίδας μας.

Ο υπουργός άμυνας στοχοποιεί ευθέως την Χίο και την Σάμο. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιδρά σαν να έχει απέναντί της κάποιον που κάνει «πλάκα».

Δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι η Τουρκία δεν κάνει πλάκα.

Εάν η κυβέρνηση δεν παρέμβει τώρα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς απαιτώντας την άμεση αναστροφή και ακύρωση αυτών των τετελεσμένων πολεμικής ήττας, την μαύρη επέτειο των 100 ετών από την γενοκτονία του Μικρασιατικού ελληνισμού, θα ζήσουμε μία αντίστοιχη εθνική τραγωδία.

Και έχει αποδειχθεί ότι κανένα «Γουδί» δεν φέρνει πίσω τις εθνικές απώλειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ