Η Βουλγαρία συνεχίζει τη χρηματοδότηση σε βουλγαρικές ενώσεις στο Κοσσυφοπέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το βουλγαρικό κράτος συνεχίζει να παρέχει οικονομική βοήθεια στις οργανώσεις των συμπατριωτών μας στο Κόσοβο», γράφει  το βουλγαρικό «Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο» με έδρα τη Σόφια.

Την 1η Δεκεμβρίου 2021, στο κτίριο της βουλγαρικής πρεσβείας στην Πρίστινα, ο πρέσβης  Χρίστο Γκούτζεφ υπέγραψε συμφωνίες για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης  των οργανώσεων  των βουλγαρικών κοινοτήτων και πολιτών με βουλγαρική ταυτότητα, που θα υλοποιηθούν στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου από τέλος του 2021.

7F9A4587 782C 4F6B AEB4 02427907AE9D

Δικαιούχοι των σχεδιασμού είναι οι δύο εταιρείες που εκπροσωπούν τη βουλγαρική κοινότητα στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου – ΜΚΟ «Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Ένωση των Βουλγάρων στην Ζούπα, Πόντγκορα και περιοχή», υπό την προεδρία της Σεϊφίγια Οσμάνι και ΜΚΟ «Ενωμένοι Βούλγαροι στο Κόσοβο», με πρόεδρο τον  Ρασμίν Χάμζα.

Η ομάδα στόχος των έργων είναι οι πολίτες, και ειδικότερα οι νέοι και οι φοιτητές, εκπρόσωποι της βουλγαρικής κοινότητας στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ