Δεδομένη η πρόθεση της Τουρκίας να επιτεθεί: Αμφισβητούν και την Γαύδο!

Η Sozcu, εφημερίδα των Κεμαλιστών, σε παραλήρημα.

Αμφισβητούν την κυριαρχία της Γαύδου ξανά οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν απλώσει για τα καλά τα χέρια τους παντού και δεν λένε να τα μαζέψουν. Ξεπερνώντας (πάλι) κάθε φαντασία και κάθε προηγούμενη προπαγανδιστική μυθολογία, η εφημερίδα Sozcu (σ.σ. πρόσκειται στους Κεμαλιστές) έγραψε πως η Γαύδος είναι… υπό ελληνική κατοχή από το 2004!

Το 1996 η Τουρκία είχε ξαναμφισβητήσει το καθεστώς του ελληνικού νησιού και μάλιστα σε μια Σύνοδο του ΝΑΤΟ… απαίτησε να εξαιρεθεί η Γαύδος από νατοϊκή άσκηση με το επιχείρημα ότι είναι αμφισβητούμενη περιοχή.

Θυμίζουμε ότι το νησί συμπεριλαμβάνεται και σε έναν κατάλογο της τουρκικής ακαδημίας πολέμου, με νησιά που αμφισβητείται (κατά την Τουρκία εννοείται) η ελληνικότητά τους. Όπως γράφει μάλιστα η Sozcu, «συγκαταλέγεται στα 20 τουρκικά νησιά που κατέχονται από την Ελλάδα»!

Καίρια είναι η θέση της Γαύδου και στο ζήτημα των θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη, με την οποία η Ελλάδα θέλει (;) να ξεκινήσει συζητήσεις για καθορισμό ΑΟΖ, αφού πρώτα όμως ακυρωθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ