Τι συμβαίνει με την Αυγή;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1) Η διοίκηση της εταιρίας που εκδίδει την ιστορική εφημερίδα θέλει να μειώσει το κόστος. Υποστηρίζουν πως το μεγαλύτερο μέρος από την κρατική ενίσχυση του κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, το 70% περίπου, πηγαίνει στην έκδοση της Αυγής.

Απο το efsyn.gr

2) Αποφάσισαν τον Δεκέμβριο να ανακοινώσουν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με καλούς, σχετικά, όρους για όσους από τους εργαζόμενους αποφασίσουν να ενταχθούν σε αυτό.

3) Οι εργαζόμενοι με γενική συνέλευσή τους αντέδρασαν ομόφωνα στο συγκεκριμένο σχέδιο, απορρίπτοντάς το.

4) Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δεν πάει πολύ καλά (για τη διοίκηση) μιας και μέχρι σήμερα μόλις 11 εργαζόμενοι το ακολούθησαν. Από τη διοίκηση της εταιρείας περιμένουν πως θα ακολουθήσουν μερικοί ακόμα, άλλοι 7-8. Το νούμερο δεν κρίνεται ικανοποιητικό.

5) Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και πάλι, ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών.

6) Στη διοίκηση (και όχι μόνο) θεωρούν ότι υπάρχει κάποιος κόσμος στην εφημερίδα που δουλεύει ελάχιστα, αποτελώντας βαρίδι για τους υπόλοιπους. Αν ισχύει γιατί δεν κάνουν κάτι για να το λύσουν (το πρόβλημα).

7) Σύμφωνα με το σχέδιο, θα κλείσουν το καθημερινό φύλλο, ενισχύοντας ταυτόχρονα το κυριακάτικο και το site τους. Η αλήθεια είναι πως η κυκλοφορία της εφημερίδας τις καθημερινές είναι πολύ χαμηλή, μερικές εκατοντάδες φύλλα. Το ειδικό της βάρος βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερο.

8) Και θέλουν να προχωρήσουν άμεσα στο συγκεκριμένο σχέδιο. Χωρίς να απολυθεί κανένας, μόνο με εσωτερικές μετακινήσεις.

9) Κάποιοι, πολλοί δηλαδή, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν πολύ κακό το timing της αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου. Λίγες εβδομάδες πριν το συνέδριο του κόμματος και μέσα σε μία, πιθανότατα, εκλογική χρονιά. Χώρια τη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

10) Τετάρτη, στον πρωινό πολιτικό καφέ και με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθεί (αποκλειστικά και μόνο) το θέμα της Αυγής. Να δούμε αν η απόφαση θα είναι πολιτική ή επιχειρηματική.

10+1) Κάποιοι (εκεί μέσα) κάνοντας μπλακ χιούμορ λένε πως ήξεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πρόβλημα με τα ΜΜΕ γενικότερα, δεν ήξεραν όμως ότι έχει πρόβλημα και με τα ΜΜΕ του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ