PCR τεστ: Οι δήμαρχοι εξέθεσαν την κυβέρνηση σε ζωντανή μετάδοση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο δήμαρχοι που έδωσαν άνευ προηγουμένου ράπισμα στην Κυβέρνηση και στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις τιμές των μοριακών τεστ, προχώρησαν σε… επαναληπτική δόση ραπίσματος στον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος άρχισε τις ασυναρτησίες και τα ναι μεν, αλλά.

Σίμος Δανιηλίδης (Νεάπολης-Συκεών με 27 ευρώ) και Σίμος Ρούσσος (Χαλανδρίου με 25 ευρώ) είπαν πως με τη διαπραγμάτευση που έκαναν (στο Χαλάνδρι μάλιστα από τον Νοέμβριο του 2020 όταν η τιμή ήταν ακόμα στα 60 ευρώ) πέτυχαν τιμές για δημοτικούς υπαλλήλους και ευπαθείς, με τις οποίες προφανώς και δεν «μπαίνουν από μέσα» τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.

Μάλιστα, ο κ.Δανιηλίδης σχολίασε ότι με τη νέα διαπραγμάτευση που θα κάνει, θα κινηθεί να εξασφαλίσει μοριακά τεστ για όλους τους δημότες με τιμή κάτω των 20 ευρώ!

Και απευθυνόμενος στον κ.Γεωργιάδη είπε: «Εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε τη συνταγογράφηση των pcr θα μπορούσε να κάνει κεντρική διαπραγμάτευση και να πετύχει τιμή κάτω των 20 ευρώ».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μιλώντας για… σπέκουλα των ΜΜΕ (σ.σ. σε ότι αφορά τα φτηνά PCR), για «τιμές χονδρικής» (σ.σ. κάτι που απέρριψαν οι δύο δήμαρχοι) και για το πλαφόν: «Είναι η ανωτάτη τιμή στη λιανική πώληση. Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει χαμηλότερο πλαφόν από εμάς».

Είπε ακόμα ότι το εργαστήριο στο Χαλάνδρι χρεώνει 40 ευρώ τα μοριακά τεστ στους πολίτες και πως «υπάρχουν πολλά εργαστήρια που πουλάνε τα τεστ κάτω από 47 ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ