Νευρικός κλονισμός στην κυβέρνηση από την παρέμβαση Κύρτσου για την στοχοποίηση Βαξεβάνη – Παπαδάκου

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος αναφερόμενος στις διώξεις κατά των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, θύμισε τη δική του περιπέτεια, όταν ο ίδιος είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών διώξεων, λόγω της αντιπολιτευτικής του αρθρογραφίας.

Η παρέμβαση του είναι ξεκάθαρη και ήδη προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση που σέρνεται πίσω από τις σκοπιμότητες ορισμένων με μοναδικό στόχο να υποβιβάσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων, σε πολιτική σκευωρία.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής μιλώντας στο Documento:

«Θεωρώ ότι ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου χειρίστηκαν δημοσιογραφικά την υπόθεση Novartis με πολιτικά στοχευμένο και καταχρηστικά κομματικό τρόπο.

Δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυποι στο επαγγελματικό τους λάθος. Για παράδειγμα, ανάλογες πολιτικά στοχευμένες υπερβολές έγιναν και με δική μου ευθύνη κατά την περίοδο της σκληρής σύγκρουσης «ελεύθερου τύπου» και «παπανδρεϊκής αλλαγής».

Πιστεύω όμως σαν άνθρωπος των ΜΜΕ και σαν πολιτικός ότι η κριτική προς τον Βαξεβάνη και την Παπαδάκου πρέπει να μείνει σε δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο. Τέτοιου είδους ζητήματα δεν λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, μπορώ να το διαβεβαιώσω και από τη δική μου εμπειρία. Επίσης, το θέαμα της δικαστικής δίωξης δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει καλά στην ΕΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής σε Πολωνία και Ουγγαρία και μπορεί ορισμένοι να καταλήξουν σε λάθος συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Τέλος, θεωρώ αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκρούονται γύρω από το σκάνδαλο της Novartis χωρίς να έχει στραφεί, εδώ και τόσα χρόνια, το ελληνικό Δημόσιο κατά της Novartis για να διεκδικήσει τα χρήματα που πήρε η εταιρεία με καταχρηστικό τρόπο από το δημόσιο ταμείο, μέσω του πανίσχυρου κυκλώματός της.

Το θέαμα της Novartis που καταβάλλει πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές αρχές, για τις καταχρηστικές πρακτικές της, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, χωρίς να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε δίωξη ή πρόστιμο στην Ελλάδα, είναι απογοητευτικό για τη Δημοκρατία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ