Σχολεια: 32.000 κρούσματα σε μια βδομάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο «κόκκινο» ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία από την πρώτη κιόλας εβδομάδα επαναλειτουργίας τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ακόμη 6.364 νέα θετικά self test βρέθηκαν κατά την τρίτη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία συνεχίζει να είναι μεγάλη, σύμφωνα με τους αριθμούς καθώς υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τα θετικά test μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν 15.547. Στο δεύτερο έλεγχο την Τρίτη 11 Ιανουαρίου ξεπέρασαν τα 9.600. Συνολικά δηλαδή μέχρι την Τρίτη, είχαμε πάνω από 25.000 κρούσματα μαθητές και εκπαιδευτικούς. Με τον τρίτο έλεγχο προστίθενται 6.364 θετικοί στον κορωνοϊό μαθητές και εκπαιδευτικοί άρα η πρώτη εβδομάδα κλείνει με περίπου 32.000 κρούσματα.

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις είναι το γεγονός ότι, το πρωτόκολλο των 50+1% είναι αμφίβολο, και δεν αφήνει ουσιαστικά περιθώρια να κλείσουν τμήματα λόγω της ύπαρξης παιδιών ή εκπαιδευτικών που νοσούν, αφού για να κλείσει μία σχολική τάξη πρέπει να νοσήσουν πάνω από τους μισούς!

Το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στα προστατευτικά μέτρα έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και τα κενά είναι πολλά και η αγωνία των γονέων μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση η ακριβής αποτύπωση της διασποράς του ιού αναμένεται να καταγραφεί πιο ξεκάθαρα την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ