Χρήστος Σταϊκούρας: Η οικονομία πάει καλά σε τζίρο, ανεργία, βιομηχανία, καταθέσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

O Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα (14/1) ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη και άνοιξε τα χαρτιά του για την πανδημία, τις αντοχές της οικονομίας, τον προϋπολογισμό, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ.

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ήταν ο κ. Σταϊκούρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η μεγάλη είναι εικόνα είναι, ότι η οικονομία πάει καλά και έχει θετικές προοπτικές”. Νωρίτερα ανέλυσε την γενικότερη εικόνα της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η οικονομία ανέκαμψε ισχυρότατη το 2021. Καλύψαμε ουσιαστικά το σύνολο των απωλειών του 2020. Με λίγα λόγια ο τζίρος των επιχειρήσεων το 2021, προσέγγισε τον τζίρο των επιχειρήσεων του 2019, βάζοντας στην άκρη, όλα αυτά τα μέτρα στήριξης που δώσαμε ”

και συνέχισε λέγοντας “Πως αποδεικνύεται αυτό; Πως εξηγείται ότι μέσα στην πανδημία οι καταθέσεις και των πολιτών και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, κάθε μήνα, μέχρι και τον Νοέμβριο που έχουμε στοιχεία αυξάνονται κατά 31 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία διετία”

“Η ανεργία μειώθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε, η βιομηχανική παραγωγή, μέχρι και τον Νοέμβριο για 14 συνεχόμενους μήνες ανοδικά, η μεταποίηση για 16 συνεχόμενους μήνες ανοδικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η μεγάλη εικόνα”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ