Τα τροχαία με supercars που συγκλόνισαν την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παντελίδης, Mad Clip, Βακάκης και από χτες Τζώρτζης Μονογυιός. Τέσσερις λάτρεις της ταχύτητας και της πολυτέλειας, όλοι τους έπεσαν θύματα του πάθους τους, όταν η «κακιά στιγμή» τους έστειλε στον άλλο κόσμο, ενώ οδηγούσαν τα αγαπημένα τους super cars.

Τέσσερα πολυσυζητημένα τροχαία δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, καθώς και στις τέσσερις περιπτώσεις οι πρωταγωνιστές των μοιραίων τροχαίων έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, οδηγώντας «στα όρια» τα πανάκριβα οχήματά τους, νιώθοντας, πιθανώς, «άτρωτοι».

Ο Τζώρτζης Μονογυιός, πατέρας δύο παιδιών, επιχειρηματίας και αδερφός της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού, ήρθε από αργά το βράδυ της Πέμπτης να προστεθεί στη μακάβρια αυτή λίστα, καθώς οδήγησε για πρώτη και τελευταία, δυστυχώς, φορά την  αστραφτερή, ολοκαίνουργια Ferrari 488 Pista του, η οποία έγινε σμπαράλια και τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από σφοδρή σύγκρουση σε κορμό δέντρου, στη Βούλα.

Η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, συνοδηγός του στο αιματηρό τροχαίο, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη, την ώρα που η οικογένεια του αδικοχαμένου επιχειρηματία είναι σε σοκ. Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα για το τι προκάλεσε το μοιραίο δυστύχημα, πληθαίνουν.

Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη με τζιπ Mercedes AMG ML63

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2016, στις 9 το πρωί, ο Παντελής Παντελίδης φεύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο μέσα σε ένα πανάκριβο τζιπ, μάρκας Mercedes. Το θηριώδες μαύρο 4×4, ενώ κινούνταν στη γέφυρα που οδηγεί από το παλιό αεροδρόμιο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κατέληξε με φόρα στο πρανές.

pantel

Ο δημοφιλής τραγουδιστής σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ οι δύο φίλες συνοδηγοί του τη γλίτωσαν με βαριά (η Μίνα Αρναούτη) και ελαφρότερα (η Φρόσω Κυριάκου) τραύματα. Έναν μήνα μετά το τροχαίο, και ενώ στο μεταξύ είχε ξεσπάσει ένα αναπάντεχο δικαστικό σίριαλ, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το εισαγγελικό πόρισμα έναν χρόνο μετά να πιστοποιεί πως ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.

Το σοκαριστικό πολύνεκρο τροχαίο του Βακάκη με Porsche 911 GT2

Στις 26 Φεβρουαρίου 2017, η Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, γιος του «Mr. Jumbo» Απόστολου Βακάκη, εξετράπη της πορείας της ενώ βρισκόταν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, μπήκε στον παράδρομο και συγκρούστηκε με απίστευτη σφοδρότητα με το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου, μέσα στο οποίο βρισκόταν η σύζυγος και το παιδί του.

vakakis

Τα λάστιχα και η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει η μοιραία Porsche του Βακάκη, ήταν τα βασικά αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ο ίδιος, ο συνοδηγός του Ανδρέας Γεωργακόπουλος και η Αποστολία με τον μικρό Παύλο Πατμάνογλου, που, δυστυχώς, βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Το μοιραίο λάθος του Mad Clip με την Porsche 911 Carrera S

Όλα όσα έπρεπε να κάνει τα έκανε ο Mad Clip το μοιραίο εκείνο βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου του 2021, καθώς πρόλαβε να πατήσει φρένο στην παραλιακή και να «κόψει» στα 80 από τα 134 χιλιόμετρα/ώρα, καθώς έπαιρνε τη στροφή στη Λεωφόρο Αθήνας και Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. Ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε αρκετό, καθώς η Porsche την οποία οδηγούσε ξέφυγε του ελέγχου του και καρφώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε μια κολώνα.

troxaio madclip

Όπως έδειξαν αργότερα τα στοιχεία της έρευνας, ο βασικός λόγος για τον οποίο ο λαοφιλής τράπερ έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, ήταν τα semi-slick λάστιχα που χρησιμοποιούνται σε πίστες για αγώνες ταχύτητας. Ευάλωτα όπως είναι στο νερό, άφησαν το αυτοκίνητο ακυβέρνητο για λίγα, μόλις, δευτερόλεπτα, υπεραρκετά, όμως, για να χάσει ο νεαρός μουσικός εντελώς τον έλεγχό του, με συνέπεια να βρει τραγικό θάνατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ