Αφήνουν ελεύθερους τους Αλβανούς βασανιστές ηλικιωμένων!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Χανίων η είδηση ότι στο Εφετείο «έσπασαν» τα ισόβια για τους δράστες της βάναυσης ληστείας που είχε γίνει το 2017 στον Φουρνέ, με θύματα δύο ηλικιωμένους, οι οποίοι έχουν πλέον φύγει από τη ζωή.

Οι δύο Αλβανοί, που είχαν βασανίσει τον 88χρονο και την 81χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους, είχαν συλληφθεί και είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια, όμως πέντε χρόνια μετά έφυγαν ικανοποιημένοι από τα δικαστήρια. Παρά το γεγονός ότι κρίθηκαν και πάλι ένοχοι, με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου οι δύο κατηγορούμενοι ουσιαστικά πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι.

Η άγρια ληστεία συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017, όταν δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού και, αφού τους έδεσαν χειροπόδαρα και τους φίμωσαν, έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, έναν χρυσό σταυρό, μία βέρα και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Αν και ήταν δεμένη σαν… σαλάμι η 81χρονη γυναίκα βρήκε το κουράγιο να ανοίξει το λάπτοπ που υπήρχε στο σπίτι και να επικοινωνήσει μέσω Skype με συγγενείς της στην Αυστραλία, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία στα Χανιά! Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και τρεις ημέρες μετά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων συνέλαβαν τους δράστες, δύο Αλβανούς ηλικίας 36 και 32 ετών.

Οι κακοποιοί προσήχθησαν στις 25 Απριλίου 2018 στο δικαστήριο, που τους καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, παρότι δεν κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Oμως, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση την περασμένη Πέμπτη. Αν και τους έκρινε ενόχους για τη ληστεία, το Εφετείο τούς καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ ετών, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά, και συγκεκριμένα αυτό του «πρότερου σύννομου βίου».

Eτσι, τους επέβαλε τη μικρότερη ποινή που προβλέπει η νομοθεσία. Με δεδομένο ότι οι δύο αλλοδαποί έχουν ήδη εκτίσει ποινή περίπου πέντε ετών, αναμένεται να αποφυλακιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συγγενών των δύο ηλικιωμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ