ΑΣΟΕΕ: Από το Μάρτιο του 2021 είχαν ενημερωθεί Κεραμέως και πρύτανης για τον καθηγητή και την παιδεραστία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά ερωτήματα εγείρει τόσο η στάση των πρυτανικών αρχών της ΑΣΟΕΕ όσο και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως σε ότι αφορά τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε πρόσφατα και τις καταγγελίες για εμπλοκή του σε παιδεραστία αλλά και υπόθεση τοκογλυφίας.

Γραφει ο Βαγγέλης Τριάντης απο το documentonews.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr από τις 17 Μαρτίου του 2021 είχε ενημερωθεί η υπουργός Παιδείας με επιστολή που είχε αποστείλει άλλος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ (επωνύμως) σχετικά με πιθανή εμπλοκή του Α.Δ. σε κύκλωμα παιδεραστίας, αλλά και γενικότερα τη διάπραξη «αξιόποινων» πράξεων από μέλη ΔΕΠ της ΑΣΟΕΕ, ενώ ενήμερη για τα ίδια ζητήματα ήταν και η πρυτανεία του Ιδρύματος. Παρά τις σοβαρές καταγγελίες εντούτοις η πειθαρχική έρευνα μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα.

Ο καταγγέλλων φέρεται να έχει ενημερώσει επίσης με επιστολή του τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη από τον Ιούλιο του 2021, καθώς επίσης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ όπως έχει καταγγείλει έχει δεχτεί τρεις ανώνυμες απειλητικές επιστολές.

Ο καταγγέλλων καθηγητής έχει υπηρετήσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο πάνω από 30 χρόνια. Στις αρχές Μαρτίου του 2021 αποφάσισε να στείλει ενημερωτική επιστολή τόσο προς τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτριο Μπουραντώνη, όσο και προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η επιστολή αφορούσε στην εμπλοκή του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε «σεξουαλικά σκάνδαλα και κύκλωμα παιδεραστίας», στη «διάπραξη αξιόποινων πράξεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΟΔΕ που διαχρονικά καλύπτονται από τις πρυτανικές αρχές, καθώς επίσης και σε «καταγγελία για λογοκλοπές».

Ο καταγγέλλων καθηγητής έκανε λόγο για «κύκλωμα καθηγητών» που φέρονται να έχουν στοχοποιήσει τον ίδιο και την οικογένειά του.

«…Λυπάμαι που το κρατικό ίδρυμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατάντησε άντρο παρανομίας, υπόθαλψης εγκληματικών στοιχείων και κουκουλώματος από τις πρυτανικές αρχές αξιόποινων πράξεων που διαπράττονται από καθηγητές..» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο καταγγέλλων καθηγητής ζητούσε επίσης στην επιστολή του τον «πειθαρχικό – ποινικό έλεγχο του καθηγητή σχετικά με τις καταγγελίες για παιδεραστία.

Η κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές

Ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τοκογλυφία, ενώ συνάδελφοί του τον έχουν καταγγείλει και για παιδεραστία. Μάλιστα για το λόγο αυτό έχει σχηματιστεί δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών , όπου ερευνάται η συμμετοχή του συγκεκριμένου καθηγητή σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο καθηγητής που έστειλε επιστολή στην Κεραμέως κατέθεσε και στις εισαγγελικές αρχές. Εκεί περιέγραψε ένα συγκλονιστικό περιστατικό.

Ήταν Ιούλιος του 2017 όταν ο καταγγέλλων καθηγητής μαζί με συνάδελφό του, επίσης καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, συναντήθηκαν με τον καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε προκειμένου να τον πείσουν να αναλάβει πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Οι σχέσεις με Νίκο Γεωργιάδη και Δημητριάδη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο καθηγητής υποστήριξε ότι διαθέτει υψηλές προσβάσεις στη ΝΔ και «προσωπική φιλία» με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη. Επίσης ανέφερε ακόμη ότι «έχει πολύ στενούς δεσμούς με το Νίκο Γεωργιάδη». Τον πρώην σύμβουλο του Μητσοτακη, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις του Documento καταδικάστηκε πρωτόδικα για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, ενώ σε δεύτερο βαθμό απηλάγη λόγω παραγραφής του αδικήματος εξαιτίας των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα.

«…Στην πορεία της συζήτησης μας είπε ότι έχει γερές πολιτικές πλάτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και η θέση του προέδρου του τμήματος ΟΔΕ θα διευκόλυνε την εκπλήρωση των φιλοδοξιών του. Μας ανέφερε ότι έχει αναπτύξει προσωπική φιλία με το δικηγόρο Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποιος τυγχάνει ανιψιός του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κύριος Δ… ισχυρίστηκε ότι ο Δημητριάδης έχει αναλάβει προσωπικές του υποθέσεις. Επίσης μας ανέφερε ότι έχει πολύ στενούς δεσμούς με το Νίκο Γεωργιάδη, σημαντικό κομματικό στέλεχος της ΝΔ..».

«..Μου αρέσει να συνευρίσκομαι με ανήλικα αγοράκια…»

Σύμφωνα με την κατάθεση του καθηγητή στην Εισαγγελία η συνάντηση τότε έλαβε μια απρόσμενη τροπή. Ο καθηγητής φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι και ο ίδιος «συνευρίσκεται με ανήλικα αγόρια», και ειδικά στη Ρουμανία όπου κάτι τέτοιο είναι πιο εύκολο λόγω χαμηλότερου κόστους.

«Όταν ανέφερε το ονοματεπώνυμο του Νίκου Γεωργιάδη, του σχολιάσαμε το γεγονός της τότε επικαιρότητας, ότι ο κύριος Γεωργιάδης έχει εμπλακεί σε δικαστική υπόθεση παιδεραστίας για την οποία έχει υποστεί ποινή φυλάκισης. Ο Δ… με σοβαρό ύφος μας ανέφερε ότι οι σεξουαλικές ορέξεις κάθε ανθρώπου είναι ιδιωτικό θέμα και αναφαίρετο δικαίωμα του. Μείναμε άφωνοι όταν μας είπε ότι και στον ίδιο αρέσει να συνευρίσκεται με άντρες και ιδίως με ανήλικα αγόρια. Αξιομνημόνευτή ήταν η επισήμανσή του ότι στη Ρουμανία συνουσιάζεται με άντρες και ανήλικα αγοράκια που βρίσκει εύκολα και κατά πολύ φθηνότερα συγκριτικά με την Ελλάδα που το κόστος είναι ψηλότερο.

«Έδειξε το σε στύση μόριό του»

Ο καθηγητής κατέθεσε ακόμη ότι στη συνέχεια ο συνάδελφός του έκανε κάτι που δεν το χωράει η ανθρώπινη φαντασία. Ενώ μιλούσαν έφτασε στο σημείο να τους δείξει το μόριο του το οποίο ήταν σε στύση. Οι δύο άλλοι καθηγητές έμειναν εμβρόντητοι.

«..Η στιχομυθία με τα ανήλικα αγόρια είχε μια απρόσμενη εξέλιξη. Εκδήλωσε μια άλλη προσωπικότητα που ούτε στη φαντασία μου δεν είχα διανοηθεί. Όταν μας ομιλούσε έπιανε τα γεννητικά του όργανα. Εγώ τότε του λέω, ρε Τ… τι κάνεις εκεί, πιάνεις τα αχαμνά σου; Αιφνής σηκώνεται και κατεβάζει το παντελόνι του. Στη συνέχεια μέσα από τη σχισμή του κόκκινου σλιπάκι του, βγάζει το μόριο του που ήταν σε στύση και μας το επιδεικνύει άνευ ντροπής..» κατέθεσε μεταξύ άλλων. Να σημειωθεί ότι από το 2020 άλλος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ (τρίτος στη σειρά) κατήγγειλε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σεξουαλικής συνεύρεσης του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε με ανήλικο αγόρι στη Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και της συγκατηγορούμενής του και για ένα ακόμη αδίκημα: Αυτό της τοκογλυφίας.

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να αποκαλύψουμε περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την εμπλοκή καθηγητών της ΑΣΟΕΕ σε άλλη σοβαρή ποινική υπόθεση για την οποία ελέγχονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ