Παρέμβαση της κ. Βασιλικής Θάνου για το θέμα της εθελουσίας εξόδου στο δικαστικό σώμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώην πρωθυπουργός βάζει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με το θέμα της εθελουσίας εξόδου στο δικαστικό σώμα που άνοιξε έπειτα από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣυΡιζΑ Παύλου Πολάκη κατά την διάρκεια κομματικής ομιλίας. Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Έχει ήδη πραγματοποιηθεί εθελούσια έξοδος για τους δικαστές κατά το παρελθόν δύο φορές, με πιο πρόσφατο το νόμο 3680 / 2008, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με αναγνώριση πλασματικών ετών συντάξιμης υπηρεσίας και χορήγηση του επόμενου βαθμού, προς διευκόλυνση της αποχώρησης εκείνων που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Αποχώρησαν τότε 80 δικαστές.

Το πρόγραμμα αυτό πρότεινε και πάλι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην ομιλία του, στην γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στις 4 και 18 Δεκεμβρίου 2021 αντίστοιχα.

Εισηγήσεις προς σχετική νομοθέτηση, σύμφωνα με έγκυρες νομικές πήγες, γίνονται προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ο οποίος δεν απέρριψε την σκέψη αυτή, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής (21 Δεκεμβρίου 2021).

Η εθελούσια έξοδος έχει πάντοτε ως αναγκαία και λογική συνέπεια την ανανέωση του Σώματος, με διορισμό νέων δικαστών, προς συμπλήρωση των κενών θέσεων.

Όλα τα ανωτέρω δεν πρέπει να αποσιωπώνται ηθελημένα από όσους ασκούν μονομερή κριτική εναντίον συγκεκριμένου βουλευτή. Η κριτική για να πείθει πρέπει να είναι αντικειμενική. Διαφορετικά εκθέτει εκείνον που την ασκεί και κλονίζει την αξιοπιστία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ