Ψυχρολουσία από τις ΗΠΑ – Επιβεβαιώνουν πλαγίως τις δηλώσεις Χόκστιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις ανθελληνικές δηλώσεις του κορυφαίου συμβούλου της κυβέρνησης Μπάιντεν, Άμος Χόκστιν προσπαθεί τώρα να μαζέψει το State Department. Ο αμερικανός σύμβουλος οποίος προγενέστερα εργαζόταν για ουκρανική εταιρεία ενέργειας η οποία ενεπλάκη σε μεγάλο σκάνδαλο – φιλότουρκος και τίμιος δεν γίνεται – τάχθηκε ανοιχτά ενάντια στην κατασκευή του υψίστης για την Ελλάδα και την Κύπρο γιο πολιτικής σημασίας αγωγού East Med. Εξυπηρετώντας έτσι τα σχέδια και τις επιδιώξεις της Τουρκίας, που δεν θέλει με τίποτα να δει την γεωπολιτική ενοποίηση του ελληνισμού, από την Κερύνεια μέχρι την Κέρκυρα, μέσω ενός αγωγού.

Όπως μεταδίδει η κορυφαία δημοσιογράφος Λένα Αργύρη, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Χόκστιν ήταν ιδιώτης όταν έκανε αυτές τις παρατηρήσεις (που μεταδόθηκαν ευρέως από τα τούρκικα μέσα). Ο Χόκστιν Υποστηρίζει πλήρως την ενίσχυση της ενεργειακής διασύνδεσης στην Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Ο κ. Hochstein και οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό να εστιάσουμε στις επιλογές ηλεκτρικής ενέργειας».

Με απλά λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσημα βάζουν στον πάγο τον East Med και κάνουν λόγο για τα καλώδια ηλεκτρικής διασύνδεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ